Сьогодні з Борни на Ірпінь виїхали пожежні машини (відео)

Пожежники Ірпеня отримали 3 нові пожежно-рятувальні машини від міста-побратима Борна (Німеччина), пройшли навчання і прямують до Ірпеня. Про це повідомила журналістам ITV радниця Ірпінського міського голови з міжнародної співпраці Оксана Сулима

Як уже повідомлялося, передача автомобілів та навчання ірпінських вогнеборців — спільний проєкт міста Борна з новими ірпінськими друзями та партнерами з німецького міста Кассель.

Машини, які стануть на службу Ірпеню, багатофункціональні: з їхньою допомогою пожежники зможуть, зокрема, набирати воду через спеціальні помпи, розрізати за необхідності предмети та витягувати авто за допомогою вбудованої лебідки. Крім пожежної, Ірпеню передають ще й вантажну машину для комунальних служб в рамках партнерської програми з містом Борна та за грантової підтримки GIZ в пакеті «Відбудова українських міст». 

Для Ірпеня ця техніка дуже актуальна з огляду на часті загоряння торфяників.

Нагадаємо. Як повідомлялося раніше, в Ірпінській громаді між Михайлівкою-Рубежівкою та ірпінським ЖК «Синергія» горіли торф’яники на площі 8 га. Локалізація та ліквідація пожежі тривали кілька діб.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.