Сьогодні – перший ювілей ірпінської площі Творчого духу

Рівно 5 років тому у центрі Ірпеня, на перетині вулиць Шевченка і Соборної, відкрили площу Творчого духу. Її головною перлиною відтоді є стела Творчості.

На горі стели розташована скульптура Музи з вінком, яка символізує свободу творчості та безмежні мистецькі можливості людини. Автор скульптури – Михайло Озеровський.

Під час ворожих обстрілів у березні минулого року стела була сильно пошкоджена. Але після деокупації міста її реконструювали. І 20 червня цього року повторно встановили на площі Творчого духу.

«Основну частину витрат взяли на себе Інвестиційна група MOLODIST у співфінансуванні з Ірпінською міською радою. Нагадаю, що в Ірпені найбільша кількість в Україні літературних обʼєктів. Ірпінь – столиця української літератури!», – наголосив Володимир Карплюк.

Нагадаємо, у розвиток бренду Ірпеня, як літературної столиці України, 31 травня у центрі міста відкрили найбільший в країні літературний мурал. Його головна родзинка – портрети молодих та сучасних письменників. За основу створення цього муралу взяли «Таємну вечерю» Да Вінчі із Ісусом Христом у центрі і трьома віконечками. Це ж – нетаємна вечеря літераторів. І тут ключова фігура – молодий Тарас Шевченко.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.