Скільки українців підтримують легалізацію медичної марихуани

Понад половина українців підтримує легалізацію медичної марихуани, 33% – категорично проти.

30% опитаних українців повністю, а 28% певною мірою підтримують можливу легалізацію медичної марихуани в Україні для пацієнтів, яким вона зможе полегшити симптоми і/або полегшити біль, йдеться в опитуванні соціологічної групи “Рейтинг”.

Таким чином, 58% підтримує цю ініціативу, а 33% – протилежної думки. Про це свідчать результати опитування Соціологічної групи “Рейтинг”, проведеного в травні 2019 року. Зазначається, що відновлюється високий рівень абсолютної “легалізації” медичної маріхуани серед мешканців Києва, чоловіків, молодих і заможних опитаних.

Високий рівень абсолютної підтримки легалізації медичної марихуани серед мешканців Києва, чоловіків, молодших і заможних опитаних.

Що лікують медичним канабісом? 

• Епілепсія. Відзначається висока результативність такого лікування – кількість нападів зменшується більше ніж на 50 відсотків.
• Хвороба Альцгеймера – хронічне нейродегенеративне захворювання, що руйнує людську психіку. З кожним роком зростає кількість хворих (переважно людей похилого віку). Хвороба наразі вважається невиліковною, проте канабіноїди значно уповільнюють її розвиток і є надія, що з часом саме на основі цієї складової конопель будуть створені ефективні ліки.
• Розсіяний склероз. Страждають нервові клітини головного та спинного мозку, виникають спазми м’язів, що призводить до тяжких психічних і фізичних розладів. Вживання препаратів, які містять канабіноїди, набагато полегшує стан хворих.
• Онкозахворювання. У США та в Ізраїлі канабіноїди застосовують як для лікування деяких видів раку, так і для зменшення больового синдрому. Результати доволі обнадійливі.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.