Штатні атикорупціонери Ірина Федорів та Олена Жежера подадуть декларацію про доходи

27 березня президент Петро Порошенко підписав нашумілий закон, відповідно до якого члени антикорупційних громадських організацій зобов’язані подавати електронні декларації.

Відтепер місцеві псевдоактивісти, які шукають “зраду” навіть там, де її немає, і видають бажане за дійсне, повинні задекларувати свої статки. Як відомо, в Приірпінні мешкають і працюють «активістами» представники Громадського Руху “Чесно”. Зокрема, Ірина Федорів та Олена Жежера. Навіть у мережі Фейсбук вони вказують місце роботи – ГР “Чесно”. Як бачимо, самі активістки розцінюють Рух “Чесно” як роботу, а не як покликання чи продукт власних переконань.

Тепер кожен зможе оцінити, скільки тяжка праця “активізму” приносить фінансових заохочень та «подарунків».

Рух “Чесно” включає в собі дві організації, які є учасниками і фактичними співкоординаторами —  “Центр UA”  та “Інститут Медіа Права”, а отже, новостворений закон поширюється на його членів. Цікаво буде почитати декларації місцевих “мисливців за корупцією” й дізнатись,  наскільки ж все “чесно”, як демонструють статті у Фейсбуці.

Відповідно до нового закону, декларації будуть подавати фізособи, які систематично виконують роботи, надають послуги з імплементації стандартів у сфері антикорупційної політики, – якщо фінансування таких робіт здійснюється безпосередньо або через третіх осіб за рахунок технічної або іншої допомоги в сфері протидії корупції.

Всі вищевказані особи подають перші декларації в 2018 році за період від дня вступу цього закону в чинність до 31 грудня 2017 року.

Нагадаємо, що Ірина Федорів, будучи депутатом Коцюбинської селищної ради, задекларувала будинок площею більш ніж 600 квадратних метрів, два автомобілі і 5000 у.о. з депозитів. Не виключено, що саме через обов’язок щорічно декларувати свої доходи, Федорів вдруге не балотувалась на виборах до Коцюбинської селищної ради.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.