Що треба знати, щоб проголосувати

На 25 жовтня 2015 року Верховною Радою України призначено чергові вибори депутатів місцевих рад та сільських, селищних, міських голів. З метою підготовки актуальних та достовірних списків виборців по м.Ірпінь, селищ Ворзель, Гостомель, Коцюбинське, просимо Вас уточнити свої персональні дані, звернувшись до відділу ведення Державного реєстру виборців, маючи при собі паспорт громадянина України, або перевірити свої персональні дані за допомогою Інтернету, зайшовши на офіційному сайті ЦВК у розділ “Державний реєстр виборців” та зареєструвавшись у закладці “Особистий кабінет виборця”.

Особливо це стосується виборців, які:

  1. голосуватимуть вперше;
  2. під час виборів постійно виявляють неточності в своїх персональних даних, або взагалі були відсутні в списках виборців;
  3. проходили військову строкову службу та звільнились;
  4. звільнились з установ виконання покарань;
  5. змінювали по заяві виборчу адресу;
  6. змінили прізвище чи місце проживання протягом останнього періоду;
  7. мають інформацію про помилкове включення до списків виборців інших людей, які вже не проживають за адресами, вказаними у списках виборців (змінили місце проживання, померли);
  8. не голосували, в силу різних обставин, з 2007 року, але виявлять бажання голосувати на чергових виборах.

Якщо Ви не отримали запрошення або знайшли в ньому помилки у Ваших персональних даних, Вам необхідно звернутися в дільничну виборчу комісію або у відділ ведення Державного реєстру для написання заяви про уточнення попереднього списку. Заяву про уточнення попереднього списку виборців приймаються до 18 жовтня включно.

Тим виборцям, які нездатні самостійно пересуватися, але в списках в них відсутня відмітка „НСП”, рішенням дільничної виборчої комісії надається можливість проголосувати по місцю перебування (на дому). Для цього необхідно власноручно написати заяву з проханням надати можливість проголосувати по місцю перебування, додати довідку медичного закладу та подати ці документи до дільничної виборчої комісії самостійно або через інших осіб не пізніше 20:00 год. 23 жовтня 2015.

Згідно ч.7 статті 3 ЗУ „Про місцеві вибори” не мають права голосу на місцевих виборах і вважаються такими, що не належать до жодної територіальної громади наступні громадяни України:

– військовослужбовці строкової служби;

– громадяни України, які проживають за кордоном;

– особи, визнані судом недієздатними;

– громадяни України, які за вироком суду перебувають у місцях позбавлення волі.

Військовослужбовці (які не належать до військовослужбовців строкової служби) зможуть голосувати на звичайних виборчих дільницях, розташованих за межами військових частин (формувань) за місцем реєстрації свого проживання. Таким військовослужбовцям у день голосування надається відпустка для участі в голосуванні не менш як на чотири години.

Варто зауважити, що в порівнянні із законодавством про вибори Президента чи народних депутатів України діючий Закон про місцеві вибори не передбачає можливості тимчасово змінити місце голосування на місцевих виборах. Тому той, хто захоче в день голосування скористатися своїм правом голосу, зможе проголосувати лише на тій дільниці, до якої належать згідно з «пропискою».

Тож запрошуємо Вас звернутися до відділу ведення Державного реєстру виборців якій знаходиться у міськвиконкомі за адресою:

м. Ірпінь, вул.Тараса Шевченка 2А, каб.№ 69, 70 (четвертий поверх).

Режим роботи:

Понеділок, вівторок, середа,четвер: 08.00-17.00

П’ятниця: 08.00-15.45

Обідня перерва: 12.00-13.00

Телефон для довідок 54-737; 55-039.

Джерело: http://imr.gov.ua/for-citizens/mistsevi-vibori-2015

image (7)

Bookmark the permalink.

Comments are closed.