Що буде з «Ірпінським вісником»?

В Україні незабаром відбудеться реформа ЗМІ. Верховна Рада прийняла законопроект №1123 «Про реформування державних і комунальних друкованих засобів масової інформації».

За цим законом органи державної влади, інші державні органи та органи місцевого самоврядування вже не можуть виступати засновниками (співзасновниками) друкованих засобів масової інформації. Натомість органи державної влади та органи місцевого самоврядування мають право засновувати або бути співзасновниками аудіовізуальних (електронних) засобів масової інформації в порядку, встановленому законодавством України, і в межах коштів, що виділяються з державного чи місцевих бюджетів на висвітлення їхньої діяльності, або за рахунок перерозподілу коштів, що виділяються на забезпечення функціонування цих органів.

З набуттям чинності цього Закону “Ірпінський вісник” вже не може залишатися комунальним виданням.
Ми попросили головного редактора «Ірпінського вісника» Юлію Бережко-Камінську розповісти про подальшу долю видання:

Газета буде розвиватися самостійно, на комерційних засадах. Ми докладемо усіх зусиль, аби вона залишилася взагалі і максимально зберегла свою самостійність, тобто не потрапила під вплив тих чи інших політичних чи комерційних сил і структур.
Із владою укладемо угоду про висвітлення діяльності на платних засадах. Максимально уваги будемо приділяти рекламі і передплаті.
Наше існуваня буде складнішим, тому що сподіватися не буде на кого. Наразі й так ми працюємо у мінімальному кадровому складі, отримуємо мінімальні зарплати, якщо однин працівник на лікарняному чи у відпустці, замінити його немає ким. Працюємо часто понаднормово. Всюди добираємося самотужки. Приміщення свого не маємо. Обладнання старе, багато чого взагалі у нас не працює.
Друк газети постійно зростає, як і доставка, плата за комунальні послуги тощо.
Тобто, наш старт низький, але тенденції, які навіть фахівці у сфері комунальної преси зафіксували, позитивні.
Сподіваємося, що Спілка журналістів, яка допомагатиме комунальним виданням перейти на нові рейки, не залишить і нас у цій ситуації і надаватиме консультативну і юридичну допомогу.
Взагалі маємо усього рік, аби зробити газету ще якіснішою, ніж вона стала за останній рік, повернути до видання довіру, втрачену за останні роки, авторитет, збільшити кількість передплатників.
Віримо, що у нас вийде й Ірпінь матиме цікаве, актуальне і популярне серед жителів видання.

Що буде з «Ірпінським вісником»?

Що буде з «Ірпінським вісником»?

Bookmark the permalink.

Comments are closed.