Що не так з Ірпінським ліцеєм № 3 (відео)

Його не просто відбудували, а повністю оновили. Ірпінський ліцей № 3. Він був найбільш пошкодженим у громаді. Капітальний ремонт тривав майже пів року. 16 вересня за шкільні парти повернулися 1500 тисячі учнів. Однак, вже за 2 місяці батьки почали висловлювати нарікання на умови перебування дітей у ліцеї.

Одна з проблем – відсутність вентиляції у бомбосховищі.

Валерія, мешканка Ірпеня:

«Ми минулої п’ятниці заходили в укриття за дітьми. Дійсно, дуже душно. Немає чим дихати, а їх там багато. Це – проблема, вона є. Ну наскільки я знаю, то питання вже підняте і його якось намагаються вирішити. Будемо чекати».

Директор ліцею Станіслав Федоров пояснює – замовником проєкту відбудови виступав Дитячий Фонд ООН – UNICEF. Будівельники виконали роботи згідно з проєктом.

У сховищі багато кімнат. У більшості вентиляції немає. У деяких встановлена природна. І лише в одній така як потрібно – приточно-витяжна вентиляція.

Із проблемою задухи у бомбосховищі зштовхнулися під час затяжних повітряних тривог.

Станіслав Федоров, директор Ірпінського ліцею № 3:

 «Якщо тривога годину – проблем немає, вистачає, діти годину можуть перебувати. Але якщо година і більше, коли це три години, то, дійсно, є проблема і звідси виходиш, як з бані».

Але ця проблема вже у процесі вирішення. Директор каже, що сховище уже оглянули фахівці з облаштування систем вентиляції.

Станіслав Федоров, директор Ірпінського ліцею № 3:

 «Вони наразі готують пропозицію, як максимально швидко і якісно забезпечити вентилювання. Це можливо технічно».

Щоб не перевантажувати укриття, допоки не буде вирішене питання з вентиляцією, нині учні навчаються у дві зміни із корегуванням. Молодші класи відвідують ліцей до 12-ї години дня. Старші вчаться у другу зміну за змішаною формою навчання. 

Але проблема з вентиляцію не єдина у цьому навчальному закладі. Батьки нарікають і на відсутність харчування дітей в ліцеї.

Катерина, мешканка Ірпеня:

 «І ацетон, і проблеми із шлунком. Сказали, що треба трохи зачекати і буде все працювати».

Варто зазначити, що їдальня в ліцеї є. І в ній створені всі необхідні умови для харчування дітей. Стильні меблі, надсучасне багатофункціональне обладнання. Але перш, ніж всім цим користуватися, необхідно завершити бюрократичний процес – здійснити ряд перевірок і оформити чимало документів. Наразі підрядна організація, яка займалася будівництвом, підписує відповідні акти.

Станіслав Федоров, директор Ірпінського ліцею № 3:

 «Маючи виключно такі акти і розуміючи балансову вартість об’єкту, ми можемо тільки після цього викласти пропозицію на залучення підрядної організації, яка буде харчувати нас на базі закладу».

За словами директора, харчування дітей у шкільній їдальні має розпочатися вже з наступного семестру. Ми будемо слідкувати за розвитком подій і обов’язково розкажемо вам!

Bookmark the permalink.

Comments are closed.