Що мають знати абоненти «Ірпіньводоканалу» в сезон поливу

Майже 200 тис. кубів води на суму понад 1 млн грн – саме такі збитки несе «Ірпіньводоканал» лише за один місяць у сезон поливу. На підприємстві кажуть – такі втрати відбуваються через необлікове використання води у весняно-літній період.

«У нас в Ірпінському регіоні приватний сектор мав би до 2019 року бути оснащений водолічильниками. Станом на сьогодні у нас оснащені водолічильниками 9565 домогосподарств. На жаль, ще не оснащені більше 5000. У будинках, де немає лічильників, ми ведемо розрахунок за санітарною нормою на кількість людей, які там проживають. А скільки води витрачається на полив, ми не знаємо», – розповіла заступниця директора КП «Ірпіньводоканал» Валентина Кравченко.

Зараз тариф для всіх споживачів однаковий – 11 грн 74 коп. за кубометр води, якщо є водолічильник. Якщо ж лічильників у господарстві нема, за полив нараховують із розрахунку 20 кубів на одну сотку. Господарі таких  садиб повинні подавати «Ірпіньводоканалу» інформацію, яка площа потребує поливу. Але зазвичай на таке прохання відгукуються неохоче.

Враховуючи значні перепади тиску води в сезон поливу, а також величезні збитки комунального підприємства, у водоканалі змушені застосовувати радикальні заходи.

«Якщо населення до 15 червня не сплачує нам за полив і не надаєінформацію про площі поливу, ми будемо нараховувати штрафні санкції відповідно до січення труби. Це буде приблизно 15 тис. грн», – додала Валентина Кравченко.

В «Ірпіньводоканалі» кажуть – у будинках, де є централізоване водопостачання, водовідведення і водолічильник, полив можна здешевити. Для цього радять установити додатковий лічильник і розмежувати витрати води на полив і водовідведення .

Саме так зробили в житловому комплексі «Парковий». Щоправда, тут установили автоматичну систему поливу, яка, фактично, й виконує функцію лічильника.

«Ми хочемо подякувати тим абонентам, які вчасно нам сплачують за наші послуги, і звернутися то тих, які вчасно це не роблять. Будь ласка, передавайте нам інформацію про ваші сотки на поливи, сплачуйте лише один раз, на початку червня – тобто до 15 числа, і спокійно поливайте свою городину аж до першого вересня», – зазначила Валентина Кравченко.

Більше актуальних новин Ірпеня та Приірпіння шукайте у нас у соцмережі Facebook та Telegram!

Bookmark the permalink.

Comments are closed.