Що буде на місці демонтованого будинку у Бородянці? (відео)

Будинок на вулиці Центральній 359 у Бородянці – один із символів російських злочинів. Фотографії цієї зруйнованої багатоповерхівки два роки тому облетіли весь світ.

2 березня 2022 року російський літак скинув на житлову дев’ятиповерхівку авіабомбу ФАБ-250. Тоді під завалами загинули люди.

Зараз на цьому місці вже немає нічого, лише котлован. У минулому році руїни демонтували. Тож тепер єдине, що тривожить людей, — відбудова.

Днями у соцмережах з’явилася інформація, що замість зруйнованої дев’ятиповерхівки у центрі селища начебто побудують торгово-розважальний центр. Це обурило місцевих.

Сергій Довженко, мешканець Бородянки:

 «А люди де будуть жити? Кому потрібен Ваш розважальний комплекс?»

Олександр Гончар, мешканець Бородянки:

«Людям зі зруйнованого будинку вже відшкодували збитки????»

Щоб дізнатися, що все-таки буде на цьому місці, журналісти ITV звернулася за коментарем до Бородянської селищної ради.

Ірина Захарченко, в.о. Бородянського селищного голови:

«Стосовно 359 будинку там однозначно буде багатоповерховий будинок. Новий, сучасний, гарний, з парковками, із зеленою зоною та дитячими майданчиками».

Наразі у селищній раді вже підготували необхідну ділянку для будівництва нового будинку.  Передали її Службі відновлення та розвитку інфраструктури Київщини, яка і буде займатися будівництвом нової багатоповерхівки.

Наталія Литвин, головна спеціалістка відділу містобудування та архітектури Бородянської селищної ради:

«У нас були певні проблеми. Коли ми почали роботу з проєктувальниками, виникла ситуація, що кількість квартир, яка має бути обов’язково в цьому будинку, вона не передбачає тої площі, яка у нас була. Тому ми дорізали земельну ділянку, тобто збільшили її для врахування того, що там буде більша кількість квартир і щоб це проходило повністю по Державним будівельним нормам».

Також у відділі архітектури Бородянської селищної ради зазначають, що вже видали необхідні містобудівні умови та обмеження для підписання договору з проєктною організацією.

Наталія Литвин, головна спеціалістка відділу містобудування та архітектури Бородянської селищної ради:

«Завданням на проєктування ми передбачили не просто будівництво самого будинку. А й внутрішній ремонт. Встановлення внутрішнього обладнання, інженерних мереж, які там мають бути».

А наразі на сайті державних закупівель «Prozzoro» уже можна знайти інформацію про завершений тендер на розроблення проєктно-кошторисної документації для нового будівництва на вулиці Центральній, 359. Його Служба відновлення оголосила ще наприкінці 2023 року.

Ірина Захарченко, в.о. Бородянського селищного голови:

«Я б хотіла, щоб мешканці, коли з’являються такі новини не на офіційних сайтах селищної ради або взагалі не на офіційних носіях, не зважати на таке. Або навіть, якщо це турбує, приходити. Я тут завжди, кожного дня, до 8, буває до 10 вечора».

Bookmark the permalink.

Comments are closed.