Сергій Даніш: масові скарги коцюбинців допоможуть позбутись шкідливих викидів у повітря

У Коцюбинському наявні факти шкідливих викидів в повітря. Це турбує мешканців селища, бо можливе погіршення здоров’я, що в майбутньому призведе до набуття різноманітних захворювань. Про це повідомив у Facеbook в. о. селищного голови Сергій Даніш.

“На сьогодні однією з найбільш наболілих проблем Коцюбинського є запах їдкого диму, який ми відчуваємо мало не щоночі у нашому селищі. Саме уночі окремі недобросовісні підприємства, що працюють на території Коцюбинського скидають у повітря небезпечні викиди, що є результатами їхньої діяльності. Зараз нашу управлінську команду звинувачують у тому, що ми закриваємо на цю проблему очі і не хочемо її вирішувати. На це хочу сказати – якщо ми не пишемо про кожен наш крок у соцмережах, то це не означає, що нічого не робиться. На просту писанину, якою дехто займається заради свого піару, просто не вистачає часу!”,- розповів Сергій Даніш.

Зокрема, він повідомив, що у Коцюбинськму створили комісію при виконкомі селищної ради, що зайнялася вивченням питання шкідливих викидів у селищі. Члени комісії здійснили обстеження підприємств, що працюють в селищі. Не всі впустили на свою територію, але попри це, було встановлено ряд підприємств, які, ймовірно, здійснюють шкідливі викиди в повітря. Це – ТОВ “Югамет” (вул. Пономарьова, 7), ПП “ГОЛЕОЛ” (вул. Залізнична, 1, Пономарьова, 7), ТОВ “Віва-Комплект” (вул. Меблева, 1), ПП “НІКО” (вул. Пономарьова, 7).

“Щоб припинити діяльність цих підприємств або зобов’язати їх встановити очисне обладнання Коцюбинська селищна рада з червня 2019 року неодноразово зверталася у профільні інстанції – а їх не багато не мало 13!!! Однак, результативної реакції ми не отримали. Відписка стандартна – підстав для проведення позапланових заходів перевірки немає”, – додав Даніш.

Крім того, 24 вересня 2019 року, коли селище відвідували голова КОДА Михайло Бно-Айріян та народний депутат Олександр Горобець, це питання теж підіймалося і на той час губернатор обіцяв сприяти його вирішенню. Того ж дня, у присутності мешканців Коцюбинського, він дав доручення головному екологу Київщини вивчити це питання і всіляко сприяти вирішенню ситуації.

За словами Даніша, до цих пір ніяких кроків на зустріч коцюбинцям не було зроблено. Також він вказав на те, що лише масові скарги населення на Гарячу Лінію Уряду – тел. 1545 – допоможуть привернути увагу керівництво області та країни до нашої проблеми!

“Я закликаю усіх мешканців Коцюбинського допомогти нам у вирішенні цієї проблеми! У свою чергу ми робимо і обіцяємо й надалі робити усе від нас залежне, у рамках Закону, для розв’язання цієї складної ситуації!”, – підсумував очільник селища.

Більше актуальних новин Ірпеня та Приірпіння шукайте у нас у соцмережі Facebook  та Telegram!

Bookmark the permalink.

Comments are closed.