Рятувальники Приірпіння вчились, як рятувати людей на льоду

Через підвищення температури повітря крига на водоймах Ірпінського регіону  вже є недостатньо міцною, через що існує ризик для життя людей, які виходять на лід. У зв’язку з цим, нещодавно працівники Ірпінського МВ ГУ ДСНС України у Київській області провели навчання на кар’єрі у м. Ірпінь, повідомляє Ірпінська міська рада.

P_20161229_105847

У ході навчань відпрацьовувалися різні ситуації, які можуть виникнути під час перебування на льоду та способи надання допомоги потерпілому. “Для наближення подій до реальних була змодельована ситуація із порятунком потерпілого. Рятувальники повинні були допомогти людині, яка провалилася під кригу. Для цього рятувальники використовували рятувальний круг, пристрій для порятунку людей на воді “соломинку” та інше рятувальне обладнання”, – йдеться в повідомленні.

Під час відпрацювання працівники служби порятунку також застерегли рибалок та місцевих жителів від необдуманих вчинків та нагадали правила безпечної поведінки на льоду. Співробітники ДСНС розповіли, як перевірити міцність та товщину льоду за кольором чи за допомогою підручних засобів. Крім того, вони розповіли рибалкам правила порятунку людини, яка провалилася під кригу та порядок дій потопаючого. Кожен рибалка отримав інформаційні листівки й пам`ятки, в яких викладені правила безпеки під час зимової риболовлі.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.