Рух “Чесно” використовує кошти донорів, щоб банально розправлятися з політичними опонентами, – Карплюк

Для кампанії чорного піару, спрямованої на боротьбу з політичним рейтингом ірпінського міського голови Володимира Карплюка окремі скандальні піарщики використали Рух “Чесно”. Фінансуючись авторитетними міжнародними організаціями, цей громадський рух використовує кошти донорів, щоб банально розправлятися з політичними опонентами. Про це у своєму блозі написав Володимир Карплюк. 

За його словами, особливо активно використовує рух “Чесно” його багаторічна координаторка, екс-журналістка Ірина Федорів. “Використовує, здебільшого, для боротьби зі мною та членами і депутатами політичної партії “Нові Обличчя”, яку я очолюю. На сайті руху “Чесно” майже кожна стаття Ірини Федорів присвячена саме мені, місту Ірпінь та моїм однопартійцям. Чи співпадіння це? І чи знають платники податків США та ряду європейських країн, як фінансована ними Ірина Федорів за їхні кошти намагається розправитися з командою міста Ірпінь, яке своїм прикладом показало, що Україна має право на успіх та розвиток?”, – зазначив Карплюк.

На сайті руху “Чесно” Володимира Карплюка віднесено до списку так званих фігурантів антикорупційних розслідувань. Активісти закидають меру шахрайські афери, посилаючись, як самі зазначають, тільки на “інформацію журналістів”. Тобто, журналіст руху “Чесно” Ірина Федорів посилається на інформацію журналіста “Сайту громади Приірпіння”, який і належить самій Ірині Федорів. Щоб уникнути відповідальності за поширення відвертої брехні, у своїх публікаціях вони аж надто часто прикриваються словами “нібито” і “начебто”, а також посилаються на міфічних інтерв’юйованих, на кшталт, “Микола з Коцюбинського”, “Євген з Ірпеня” чи “Олексій з Бучі”. При цьому, жодних документальних підтверджень своїх слів не наводять.

Володимир Карплюк приводить перелік фактів, які рух “Чесно” або ж навмисно перекрутив, або ж не перевірив інформацію. За його словами, вона є доступною у відкритих джерелах і її дуже легко можна було перевірити.

  1. Рух “Чесно” пише: “Засновницею ТОВ “Сарафан” (яке здійснювало кілька років тому будівельні роботи в Бучі – авт.), начебто була мати Володимира Карплюка Зоя”. “Моя мати ніколи не була засновницею ТОВ “Сарафан”. І директором теж – ніколи. Останній раз вона мала відношення до цього підприємства як юридичної особи майже 25 років тому. При цьому тоді ТОВ “Сарафан” не здійснювало жодних будівельних робіт. Та Ірину Федорів і псевдорозслідувачів з руху “Чесно” це не цікавить, – зазначив Карплюк.
  2. За повідомленням журналістів, пізніше ТОВ “Будрегіонінвест”, Карплюк та Олег Яцюк уклали договір на будівництво житла в м. Буча та стали власниками квартир в збудованих ЖК”. “Це ще одна брехня від “Чесно”. ТОВ “Будрегіонінвест” ніколи не укладало жодних договорів з Яцюком. Це не більше, ніж хвора уява місцевих псевдоактивістів. А начебто “копії” документів, які гуляють інтернетом, – фотошопні старання моїх політичних опонентів”, – пояснив мер міста.
  3. За інформацією журналістів, у 2012 р. Карплюк очолював рекламне агентство, яке, начебто, займалось будівництвом в т.ч. ЖК “Новатор”, а засновником ТОВ “Новатор” був Василь Яцюк. За словами Карплюка, ніколи в житті не існувало ніякого ТОВ “Новатор”, яке очолював Яцюк.
  4. “Чесно” переконує, що “вказаним забудовником (ТОВ “Будрегіонінвест”) зведені такі житлові комплекси: “Новатор”, Варшавський двір”, “Річ Таун”, “Родинний”, “Буча Квартал”, “Центральний”, “Почаївський”. З усіх вказаних житлових комплексів ТОВ “Будрегіонінвест” було забудовником тільки ЖК “Варшавський двір”. Все інше – некомпетентність журналістів.
  5. Ще один міф стосується  виділення 10 гектарів землі. “Ні одне з підприємств, якими я управляв, жодного разу не отримувало землі (ні у власність, ні в оренду) від Бучанської міської ради (як і від будь-яких інших рад чи державних структур). Цю інформацію теж легко було перевірити, але, повторюсь, “Чесно” свідомо зманіпулювала неперевіреною інформацією”, – зазначив Карплюк.
  6. Мери Бучі та Ірпеня протягом 2006-2012 років незаконно роздали “жирні” ділянки своєму оточенню і потрібним людям з Києва. “Всім достеменно відомо, що мером Ірпеня я став тільки в жовтні 2014 року і не міг жодним чином роздавати землі Ірпеня та Бучі, не будучи міським головою цих міст”, – розповів міський голова.
  7. Виявилось, що впродовж 2013-2015 років мер Ірпеня мав бізнес у Польщі, проте не вносив його до своєї декларації. “Тут рух “Чесно” навіть не намагався перевірити брехню програми “Схеми”. Будучи мером, я не займався бізнесом в Польщі, як і в Україні. До речі, інформація, яку оприлюднили “Схеми” теж була частиною маніпуляції. Зокрема, зверніть увагу, що в опублікованому ними документі в статуті мого підприємства в Польщі було аж 109% власності ))) Це щось новеньке для всього світу. Я дійсно був співзасновником підприємства у Польщі, але: а) вийшов зі складу засновників ще до того, як став міським головою; б) поінформував правоохоронні органи України, заповнивши відповідні документи, що був співвласником підприємства за кордоном. Тобто, дотримався всіх необхідних процедур”, – зазначив Володимир Карплюк.
  8. І на завершення – легенда про мінімізацію оподаткування проданих квартир. “Як виявили журналісти, під час продажу майна в договорі зазначалась ціна в 4 рази нижча, що зменшило кількість податків, які необхідно було сплатити в державну казну”. Цікавим був факт декларування майна представником руху “Чесно” Іриною Федорів, яка задекларувала придбання квартири під Києвом за 59 доларів за метр квадратний. “У своїх виправданнях Федорів розповідала про курс долара та інші нісенітниці. Якщо брати курсове порівняння – я продавав своє майно дорожче, ніж купувала Федорів. Але представникам руху “Чесно” це не цікаво. Адже у журналістиці кумівство процвітає не менше ніж у політиці”, – повідомив Карплюк.

“Виникає питання, то чому ж рух, який вимагає чесності від інших, так нахабно бреше сам? І чому рух “Чесно” фінансує чорномедійну діяльність Федорів, яка за рахунок платників податків США бореться з політичними опонентами та власними політичними фобіями? Чесної відповіді, думаю, ми не отримаємо…”, – підсумував мер Ірпеня.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.