Російського офіцера, який наказав розстріляти колону цивільних в Ірпені, ліквідовано

Українські захисники ліквідували російського командира Станіслава Стеніна, за наказом якого в Ірпені у мікрорайоні Стоянка було розстріляно колону цивільних машин. Про це повідомляє УНІАН з посиланням на російських журналістів.

Як повідомили в проєкті «Важливі історії», окупанта Станіслава Стеніна ліквідували ще 24 квітня минулого року. А вже 2 травня його поховали у Скопині Рязанської області. Окупанта ховали з почестями, заявляючи про його «мужність і відвагу».

Українські слідчі з’ясували, що 6 березня 2022 року російські військові зі 106-ї дивізії, однією з рот яких командував Стенін, обстріляли колону із шести машин, які намагалися виїхати з Ірпеня через Стоянку. На автомобілях були написи «Діти» та «Евакуація». Внаслідок обстрілу загинули п’ятеро людей та ще шестеро, включаючи дитину, отримали поранення.

Російського офіцера, якого українське слідство вважає причетним до обстрілу, звинуватили у вбивстві, жорстокому поводженні з цивільним населенням та порушеннях законів та звичаїв війни. Справу вже передали до суду.

Генпрокуратура не назвала у своєму повідомленні імені офіцера, проте раніше згадувала його в одному з релізів за фактом того, що сталося. Зіставивши дані, журналісти прийшли до висновку, що йдеться саме про 35-річного капітана ВДВ Станіслава Стеніна.

Нагадаємо, наприкінці березня слідчі Національної поліції України завершили досудове розслідування щодо єфрейтора збройних сил рф, який знущався над цивільними мешканцями Ірпеня. Тепер окупант постане перед судом.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.