Проти Червакової відкриють ще одне кримінальне провадження

Народний депутат Ольга Червакова отримувала незаконні доходи в минулому році. Активістами було проаналізовано декларацію Червакової та встановлено отримання нею незаконного доходу у розмірі 303 тис. грн.

Справа в тому, що нардеп у документі зазначила, що вона займалась викладацькою діяльністю у ТОВ “Національні інформаційні системи”.

7iyvJsPKt64

Доходи від викладацької діяльності, зафіксовані у декларації нардепа Ольги Червакової

З приводу цього активісти надіслали заяву до Міністерства освіти і науки України з проханням роз’яснити термін “викладацька діяльність”. У відповіді, наданій відомством, зазначається, що це діяльність спеціальних суб’єктів, які мають ліцензію на зайняття викладацькою діяльністю. А відповідне товариство такої ліцензії не має.

Саме тому у діях народного депутата вбачаються ознаки злочину, передбаченого ст. 368 Кримінального кодексу України “Незаконне збагачення”. Це стало причиною подання заяви до компетентних правоохоронних органів про внесення відомостей до ЄРДР.

Наразі іде перевірка наданої інформації слідчими.

Варто зазначити, що такі випадки добре відомі в Україні. Минулого року працівниця НАБУ брала участь в освітніх заходах і отримувала за це кошти в робочий час. За це суд притягнув чиновницю до адміністративної відповідальності.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.