Представники Ірпеня долучились до обговорення проблемних питань підтвердження права власності за зруйноване житло

Перший заступник Ірпінського міського голови Андрій Кравчук взяв участь у круглому столі «Доступ до компенсації за зруйноване житло: проблемні питання підтвердження права власності та шляхи їх врегулювання», який відбувся у місті Київ. Обговорили проблематику верифікації власників зруйнованого під час війни житла у контексті доступу до компенсації в межах процедур, а також майбутнього міжнародного компенсаційного механізму. Про це Андрій Кравчук повідомив на своїй сторінці у фейсбуці.

«У межах дискусії було презентовано рекомендації щодо удосконалення адміністративної і судової процедури підтвердження права власності на знищену чи пошкоджену нерухомість для цілей отримання компенсації», — повідомив Кравчук.

Круглий стіл організовано в межах Проєктів Ради Європи «Посилення судових та позасудових засобів захисту прав осіб, постраждалих від війни в Україні» та «Сприяння розробці житлових рішень для осіб, постраждалих від війни в Україні», що імплементуються відповідно до Плану дій Ради Європи для України «Стійкість, відновлення та відбудова» на 2023-2026 роки, спільно з ГО «Поверни Своє».

Участь у круглому столі взяли Засновниця ГО «Поверни своє» Ольга Оніщук, Голова Офісу Ради Європи в Україні Мачей Янчак, заступниця міністра розвитку громад, територій та інфраструктури України Наталія Козловська, перший заступник міністра юстиції Євгеній Горовець, народні депутати України Олена Шуляк, Ігор Фріс та Роман Бабій. До обговорення долучились представники органів законодавчої, виконавчої та судової влади, міжнародних та громадських організацій, нотаріусів, державних реєстраторів, експертів у сфері захисту права власності.

439117662 428750903327164 6491950004375032421 N

«Питання відшкодування шкоди за зруйноване житло є одним з найактуальніших для тисяч українців, які втратили свої домівки внаслідок війни. Дуже важливо, щоб процес отримання компенсації був максимально прозорим, справедливим та доступним для всіх, чиє житло постраждало», — додав Андрій Кравчук.

Нагадаємо, у Бородянці розробляють проєктно-кошторисну документацію для нового будівництва на місці зруйнованих багатоповерхівок. Загалом у першу чергу експерементального проєкту комплексної відбудови потрапило вісім об’єктів нового будівництва на місті зруйнованих будинків.На шість із них вже готують проєктно-кошторисну документацію.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.