Правоохоронці саботують розслідування злочинів Ольги Матюшиної

Правоохоронні органи гальмують процес розслідування кримінальних правопорушень, вчинених головою селищної ради Коцюбинського Ольгою Матюшиною. Про це кореспондентам “Правди Ірпеня” розповів депутат Коцюбинської селищної ради Богдан Слюсаренко. 

“19.02.2016 року мною було подано заяву про вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ст. 356  Кримінального кодексу України (самоправство), до Ірпінського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Київській області. Проте заява не була зареєстрована. Слідчі посилались на відсутність складу кримінального правопорушення. У результаті слідчі (розшукові) дії не проводились. Відомості, наданів мною, теж не були спростовані”, – заявив Слюсаренко.

Крім того, такі заяви були подані депутатом Коцюбинської селищної ради Людмилою Узерчук. 

Як відомо, ці дії є грубим порушенням кримінального процесуального законодавства, адже, відповідно ст. 214 Кримінального процесуального кодексу України заява про вчинення кримінального правопорушення повинна бути зареєстрована протягом 24 годин з дня її подання. Відмова від прийняття заяви не допускається. 

Саме тому депутати подавали скаргу на бездіяльність слідчого. Суд зобовязав правоохоронців відкрити кримінальне провадження. Проте навіть при наявності ухвали суду, слідчий відтягував процес внесення відомостей до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Після внесення відомостей провадження закривалось. Ці дії свідчать про те, що правоохоронці будь-якими способами гальмують процес розслідування злочинів, вчинених  Ольгою Матюшиною.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.