Правило “трьох восьми”: скільки треба спати дорослій людині

Зважаючи на складнощі сучасного життя дорослі люди віддають перевагу роботі і різних справах, ніж просто відпочити й поспати. Адже досить часто нам не вистачає годин у добі, щоб вирішити всі завдання.

У старшому віці на сон доводиться значно більше часу, але із-за здоров’я як слід виспатися і практикувати повноцінний здоровий сон стає все важче.

Тому, щоб організм дорослої людини був в тонусі і повністю здоровий, важливо дотримуватися режиму регулярного повноцінного сну, а для цього варто розібратися, скільки потрібно спати дорослій людині на добу, який взагалі повинен бути сон, як і коли краще спати.

Young attractive man sleeping on bed early morning

Візьміть на замітку “правило восьми годин”

Згідно думку лікарів, в середньому кожній дорослій людині для того, щоб повноцінно виспатися, потрібно проводити уві сні близько 7-8 годин. Більшість з нас знає правило “трьох восьми”:

    • 8 годин на роботу;
    • 8 годин для відпочинку;
    • 8 годин на сон.

У середньому організм людини налаштований на восьмигодинний сон, але бувають винятки. Деяким потрібно значно більше часу, а деяким вистачає і меншого проміжку доби, щоб виспатися.

Як відомо, дотримуватись правильного режиму сну просто необхідно, адже безсоння вкрай негативно позначається на здоров’ї, тому прості правила повинен знати кожний. У людини з безсонням розвивається депресія і тривога, з’являються нав’язливі думки – вона стає нервовою та дратівливою.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.