Пошук «мертвих душ»: в Україні перевірять усіх одержувачів соціальних виплат

Кабмін прийняв всі необхідні для верифікації одержувачів соцвиплат постанови. Кабінет Міністрів України на засіданні 18 лютого прийняв останні чотири постанови, необхідні для запуску процесу верифікації (підтвердження достовірності даних) одержувачів соціальних виплат, повідомила прес-служба Міністерства фінансів.

«З ініціативи Міністерства фінансів Уряд прийняв постанови, що дозволяють забезпечити справедливість при наданні соціальної допомоги та ефективно боротися з шахрайством», — йдеться у повідомленні.

«Постанови, прийняті Кабміном 18 лютого, завершують створення нормативної бази, необхідної для проведення верифікації, і регламентують деякі аспекти верифікації виплат внутрішньо переміщеним особам», — пояснила прес-служба.

Даний крок, як зазначається в повідомленні, дозволить створити аналітико-інформаційну систему електронної верифікації та моніторингу, допоможе виявити шахраїв і «мертві душі» серед одержувачів соціальних виплат, і тим самим поліпшить адресність соціальної допомоги на користь найбільш нужденних верств населення.

8034c435f3d9883ee5510788028e7170.i485x320x425

Bookmark the permalink.

Comments are closed.