Поліція не допустила зібрання підлітків зі скандальної субкультури «Редан» в Ірпені

В Ірпені поліцейські запобігли зібранню представників молодіжного руху «Редан». Про це повідомили в Головному управлінні Національної поліції в Київській області.

Поліцейські відреагували на інформацію, що почала ширитись соцмережами, про начебто запланований збір представників субкультури «Редан» в одному з ресторанів швидкого харчування в Ірпені.

«На місці поліція виявила 4-х підлітків, з якими провела профілактичні бесіди, а також з їхніми батьками»,— зазначили в управлінні.

У поліції наголосили, що популяризація молодіжних рухів «РЕДАН» та «Анти-РЕДАН» активно ширяться соцмережами з країни-агресора. Зібрання агресивних тінейджерів вже зафіксували у різних містах України. Зокрема у Харкові поліцейські затримали більше двохсот осіб, які планували вчинити масову бійку в одному з торгівельних центрів міста. Більшість затриманих неповнолітні.

«Штучне поширення цієї субкультури – це російська інформаційно-психологічна операція. Її мета – використати дітей для дестабілізації внутрішньої ситуації в Україні»,— зауважили правоохоронці.

Поліцейські закликали батьків бути друзями для своїх дітей, проводити з ними більше часу, підтримувати їх і цікавитись, з ким вони спілкуються та як проводять дозвілля.

Нагадаємо, в Ірпені «на гарячому» затримали групу підлітків, які розмальовували під’їзди житлових будинків. Їхні батьки заплатять штраф.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.