Поліцейські офіцери Ірпінської громади отримали службові автомобілі

photoeditorsdk-export-2021-09-14T183233.037

Учора в історико-архітектурному музеї “Київська Фортеця” (місто Київ) керуючий справами виконавчого комітету Ірпінської міської ради Дмитро Негреша разом з офіцерами Ірпінської громади прийняли участь в урочистих заходах з нагоди вручення службового автотранспорту від керівництва МВС та Національної поліції. Про це повідомляє Ірпінська міська рада.

 Чотири поліцейські офіцери Ірпінської громади отримали по новому службовому автомобілю «Renault Duster», які оснащені аптечками та необхідними технічними засобами.  

 За результатами конкурсу, офіцерами Ірпінської громади стали капітани поліції Євген Зелений і Антон Попов та старші лейтенанти Владислав Бобко і Дмитро Апончук.

 Наша мета – до кінця наступного року поліцейських офіцерів громади має бути дві тисячі осіб. Про це міністр внутрішніх справ заявив під час передачі 86 автомобілів для правоохоронців, які працюватимуть у новосформованих об’єднаних територіальних громадах.

241765775_2950657508522377_5237776004026701896_n-1024x643

 «Поліцейські, які працюють на місцях, можуть повернути простому громадянину в селі, селищі, місті відчуття безпеки. Цей проєкт має жити. Дякую міжнародним партнерам за передачу авто та представникам місцевих громад, які дбають про своїх жителів», – зазначив міністр внутрішніх справ Денис Монастирський.

 Голова Нацполіції Ігор Клименко повідомив, що нині службу несе 632 офіцери громади.

photoeditorsdk-export-2021-09-14T184037.519-1024x576

 «Наразі ми обслуговуємо шість мільйонів громадян, які проживають у більш ніж чотирьох тисячах населених пунктах, а всього в Україні їх майже 30 тисяч. Основна наша мета – це вчасне реагування на виклики та повідомлення, а це можливо коли у поліцейського є автомобіль. Усі машини добре обладнані, від аптечки до бензопили, адже ніхто не знає, яку допомогу потрібно буде надати», – зазначив Ігор Клименко.

 Нагадаємо, в січні Ірпінський міський голова Олександр Маркушин, керівники інших територіальних громад Приірпіння та Київського області підписали меморандум про співпрацю з поліцією, який став вагомим кроком до впровадження проєкту «Поліцейський офіцер громади». Цей проєкт передбачає появу «шерифів», які, на відміну від дільничних інспекторів, 80–90% робочого часу перебуватимуть у громадах, житимуть там, знатимуть місцевих мешканців і їхні проблеми та будуть надаватиме якісні поліцейські послуги. Зі свого боку, громади візьмуть на себе частину фінансової підтримки роботи офіцера. 

Більше актуальних новин Ірпеня та Приірпіння шукайте у нас у соцмережі Facebook  та Telegram!

Bookmark the permalink.

Comments are closed.