Поліцейські, собаки та заборона на кольорові шкарпетки: таке різне навчання

Всі знають, як проходить навчальний процес в Україні. А от як навчають дітей в інших країнах світу, мало хто знає!

Фінляндія:

У 7 років дитині приходить “повістка” в школу. Навчатися у Фінляндії доведеться лише 9 років, і за все – навчання, книги, харчування, ремонт, позакласну діяльність, екскурсії – платить держава.

Оцінки починають виставляти з 4-го класу, і виправити їх не можна! До цього дітей готують з малих років, привчаючи все робити добре з першого разу.

В класі всі сидять за партами по одному, щоб діти не списували. Всі результати, а також зауваження батьки бачать в електронному щоденнику, які ведуть класні керівники.

Німеччина:

Всі діти в Німеччині спочатку ходять у садочки, які покликані адаптувати дитину до життя, але  читати і писати там не вчать – ці знання дитина повинна освоювати в школі з 6 років.

Відвідуваність строго контролюється: якщо школа не попереджена про причину пропуску, то до дитини прийде поліцейський для з’ясування ситуації.

Китай:

У цій країні освіта повністю платна і недешева. Навчання в Китаї починається з 6 років і триває 9 класів.

З пропусками тут строго: навіть якщо сім’я справно платить за навчання, але допущено 12 пропусків без поважної причини, дитину відрахують. Також у місцевих школах досить суворі вимоги до зовнішнього вигляду учнів: наприклад, якщо дитина прийшла в шкарпетках не того кольору, що прописаний шкільним статутом, ці шкарпетки конфіскують, а дитину оштрафують.

Франція:

Французи рано віддають дітей в ясла (з тримісячного віку) або дитячі садки (від 2 до 6 років відвідування садка обов’язкове). Там діти освоюють творчість, а найстарших вчать читати, рахувати й писати, готуючи до швидкого вступу в школу.

Щоб стимулювати хлопців вчитися краще, в початкових школах тримають … собак, яких старанний учень може погладити або погодувати. Дітей вчать мислити логічно, вести дебати і вільно читати по нотах, розбиратися в мистецтві.

Японія:

Система освіти в Японії формує виконавчих і відповідальних людей, а батьки вчать дитину з пелюшок, що освіта – запорука успіху. До 6 років дитина повинна навчитися читати, інакше вона не зможе вступити до школи. Основні предмети в школах Японії включають: домоведення, музику, а також традиційні мистецтва – каліграфію і поезію хайку.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.