Почастішали випадки викрадення сторінок українців у соцмережах

Міністерство юстиції попереджає українців про чергову схему обману у соцмережах. Шахраї пишуть від імені компанії Meta користувачам фейсбуку та інстаграму. У повідомленнях вони виманюють паролі від сторінок у соцмережах. Днями сторінку інформаційного агентства «ITV» у фейсбуці також атакували такими повідомленнями.

Головний меседж шахраїв — вашу сторінку нібито заблокують, якщо ви не перейдете за посиланням.

«Водночас, коли власник сторінки переходить за посиланням, шахрайський ресурс просить ввести власний логін та пароль у соцмережах. Після того, як людина вводить ці дані, вони автоматично стають відомі шахраям», — зазначають у Мін’юсті.

Інформаційне агентство «ITV» отримало більше десяти таких повідомлень, тож ділимося порадами. Головне не панікувати та не переходити за посиланням, а блокувати такі акаунти або ж маркувати повідомлення, як спам.

У Міністерстві ж юстиції нагадують про важливість захисту аккаунтів.

«Установіть багатофакторну автентифікацію, така функція є в налаштуваннях вашого акаунту та може мати назву двоетапна перевірка – це, коли для входу до акаунту, крім логіна та пароля, потрібно ввести код підтвердження, що приходить на смартфон, електронну скриньку або у відповідний додаток. Не вводьте свої логіни та паролі від акаунтів на незнайомих та підозрілих вебсайтах. Створюйте складні та унікальні паролі для кожного акаунту», — закликають там.

Якщо ж ви все-таки стали жертвою шахраїв, варто заповнити форму на сайті кіберполіції.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.