Пиво – алкоголь. Що далі?

П’ять ліцензій, нові правила маркування, заборона реклами та акцизна марка на пляшках міцного пива – нові законодавчі вимоги до пивоварів.

З 1 липня вступили в силу нові норми. Тепер пивовари залишилися один на один зі своїми проблемами.

Нові правила для них:

– Виробникам хмільного напою доведеться ретельно переформатувати свій бізнес. Адже вводиться ряд нових зобов’язань, серед яких: атестація виробництва пива; ліцензування виробництва і експорту, і імпорту пива (вартість кожної з трьох ліцензій 780 грн в рік); зміни вимог до місць зберігання спирту етилового; обов’язкова сертифікація вітчизняної та імпортної продукції; встановлення мінімальних оптових і роздрібних цін на пиво. Також вступають в дію нові вимоги до маркування продукції й новий вид щомісячної звітності для пивоварів.

– Крім цього, пивоварам заборонено використання товарних знаків на торговому обладнанні, розташованому всередині торгової точки, а також користування брендованими кріслами, столиками, парасольками і тентами. Залишаються лише брендовані келихи і попільнички, які з обігу не будуть вилучати.

– Новий закон також регулює норми бою і втрат при виробництві пива, повністю забороняє телевізійну рекламу в денний час і спонсорство спортивних команд і подій.

– Крім перерахованих вище змін, продаж пива тепер може здійснюватися тільки нарівні з іншими алкогольними напоями – в установах організованої торгівлі. Роздрібна ліцензія коштує 8 тис. грн, що не під силу невеликим рітейлерам, а оптова торгівля обійдеться дистриб’юторам в півмільйона гривень.

– Для пива міцністю понад 8,5 градусів відтепер знадобиться акцизна марка.

– З’явилися ще правилами перевезення і реєстрацієя місць зберігання пива.

– Для того щоб отримати ліцензію на виробництво, необхідно пройти цілий ряд узгоджень і отримання додаткових дозвільних документів. Аналогічна ситуація складається з обов’язковою сертифікацією продукції. При цьому зміни законодавства вимагають, щоб національні контролюючі органи проводили обов’язкову сертифікацію не тільки української продукції, але й імпорту. Таким чином, українці будуть перевіряти якість бельгійського або німецького пива, що саме по собі є нонсенсом.

hKtNDX66o1s

Bookmark the permalink.

Comments are closed.