Перший Кубок України з BMX Freestyle park відбувся в Ірпені (відео)

Такого в Україні ще не було! Цими вихідними відбувся перший національний  Кубок з BMX Freestyle. І стартували ці змагання в Ірпені. На свій дебютний турнір райдери зібралися на ірпінській набережній, ось тут, у цьому скейт-парку.

Юрій Іллющенко, заступник головного судді турніру, срібний призер змагань UCI в Нідерландах, Латвії та Чехії:

 «Сьогодні у нас легендарна подія. Тому що ми чекали цю подію дуже багато років. Декілька райдерів вже були професіоналами і пішли з цього виду спорту і залишилося молоде покоління. Тому я дуже радий, хто сьогодні приїхав та глядачі, які будуть підтримувати атлетів»-0407

  В Україні всього два таких майданчики, де можуть змагатися вело- фрістайлівці. Окрім Ірпеня, є ще в Чернівцях. Ірпінський скейт-парк випробовували цього разу 14 спортсменів з різних регіонів України. Наймолодшому -11 років. Знайомтеся, це – Платон. І він з Києва.  Саме  він зараз накручує віражі на скейт-гірках.

Платон, учасник Кубку України з BMX FREESTYLE park (м. Київ):

Відкатався добре, але я хочу чистіше відкататися. Хотілось би стати чемпіоном. Але я розумію, що є хлопці сильніші»

Найстаршому серед учасників -20. Це — Ілля Степурський. І він теж з Києва. У нього за плечима десятирічний досвід спортивної дружби із трюковим велосипедом. Для Іллі це теж перші великі змагання і великі сподівання. В першу чергу — від самого себе.

 Ілля Степурський, учасник КУБКУ України з BMX FREESTYLE PARK (м. Київ):

«Буду дивитися, у першу чергу, по своїх силах. Тому що зараз дуже велике сонце палить і також є вітер. Це перешкода».

Кожен учасник мав по одній хвилині виступів у трьох заїздах – кваліфікаційному та фінальних. За цей час потрібно було проявити всю свою майстерність, управність володіння беміксом і, звісно ж, не впасти та не травмуватися. Головна суддя турніру Наталія Піонтковська каже, дуже складно оцінювати райдерів, оскільки такі змагання, як відомо, в Україні вперше, і стандартні положення ще остаточно не сформовані. Тому це випробування і для суддівської команди.

Наталія Піонтковська, національна суддя Федерації велосипедного спорту України:

«Я можу відмітити три, чотири учасники сильні, які достойні представляти нашу країну на міжнародних змаганнях».

У підсумку змагань перше місце здобув Антон Дворак з Рівного. Друга сходинка – в Іллі Степурського з Києва. А третє — виборов Денис Колодрівський із Чернівців. Четверте місце – в Артема Погорілого з Глевахи Київської області. Вітаймо переможців!

Ці змагання організувала Федерація велоспорту України за підтримки Міністерства молоді та спорту, КОВА, Ірпінської міськради та інвестиційної групи «Молодість».

  Дарина Катькало, бренд-менеджерка ІГ «Мolodist»

«Підтримка молоді та спорту – це один із приорітетних напрямків соціальної діяльності інвестиційної групи «Молодість». Ірпінь по праву можна назвати велосипедною столицею Київщини за кількістю проведених тут заходів. Спортсменам, які сьогодні змагаються, бажаємо впевнено рухатися до своєї мети і досягати вершин».

До речі, вже у вересні відбудеться перший Чемпіонат України з BMX Freestyle. І його планують провести знову в Ірпені.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.