Освітян Ірпінської громади привітали з професійним святом (відео)

Лариса Данюк, заступниця директора з виховної роботи, вчителька зарубіжної літератури:

«Діти надихають, вони рухають. Ти навіть дітям не можеш це говорить, ти кажеш, що ми сильні, ми маємо витримати, ми відрізняємося від рашистів, які напали на нас, ми люди, ми маємо показати силу волі. Об’єднатися і це рухає вперед, тільки так».

Лариса Данюк — заступниця директора Ліцею №3 з виховної роботи. Уже у березні 2022 року, коли Ірпінь ще був під натиском російського агресора, вона разом зі своїми колегами організовувала онлайн навчання. А згодом із відео у соцмережах Лариса Костянтинівна дізналася: її будинок в Ірпені повністю зруйнований.

Лариса Данюк, заступниця директора з виховної роботи, вчителька зарубіжної літератури:

«Дізнаюся, що знищений будинок, і шок: спочатку ти не знаєш, що це і як це. І думаєш: ну слава Богу, ліцей же ж є. Значить буду в стінах ліцею, зранку до вечора на роботі. На другий день дізнаюся (директор виставляє відео), що ліцей знищений, зруйнований. Рішення, яке приходить, — потрібно повертатись додому, до рідного Ірпеня повертатись. Тому що для мене це найкраще місце».

Разом із іншими викладачами вона чекали на відбудову закладу. І дочекалася! 16 вересня Ірпінський ліцей №3 відчинив двері для своїх учнів.

Лариса Данюк, заступниця директора з виховної роботи, вчителька зарубіжної літератури:

«Тепер, коли відбудований ліцей, ти розумієш, що це найкращі хвилини. Коли ми тут збираємося, коли ми тут уроки проводимо. Коли зустрічаєш дітей, ти їх по голосах пізнаєш. Вони змінилися. Вони виросли за ці два роки. Діти надихають».

Таких освітянських історій в Ірпені десятки. Найбільш пошкоджена на Київщині громада, школи і дитсадки, які зазнали значних руйнувань. Але ірпінським освітянам попри все вдалося повернути дітей у класи.

Олег Білорус, начальник Управління освіти і науки ІМР:

«Ви — неймовірні! Ковід, війна, нові виклики, змішане, дистанційне навчання, укриття, повітряні тривоги — і ми це все витримали. Освітяни Ірпеня як ніхто на собі відчув страхіття і жаливі наслідки рашистського вторгнення в Україну».

Щоб подякувати усім працівникам освіти Ірпінської громади та привітати з професійним святом, їх запросили до актової зали міськради. Для них танцювали, співали та дарували подарунки.

Юлія Устич, заступниця Ірпінського міського голови:

«Подякувати хочу за ту роботу, яку вони роблять, а вони роблять колосальну роботу, тому що у тих умовах, у яких доводиться працювати нашим педагогам, багато хто вже б опустив руки, а наші освітяни виховують наше майбутнє покоління. В цьому році ми вирішили зробити такий захід, щоб кожен вчитель, кожен працівник педагогічної сфери відчув, що він є важливий».

Грамотами від міського голови за багаторічну працю нагородили 20 працівників освітньої сфери громади.

Андрій Кравчук, перший заступник Ірпінського міського голови:

«Ірпінська міська рада залучає максимум зусиль у розбудову нашої освітньої галузі. Намагаємось підтримувати і почути кожного вчителя про його потреби, про його роботу у цих надскладних умовах. Вони вже показали своїм прикладом, і тим, що вони вміють, що вони можуть і я щиро їм за це дякую. Що вони в таких складних умовах все одно залишаються на своїх місцях і навчають наших дітей»

«Зі святом, з Днем працівників освіти!»

Bookmark the permalink.

Comments are closed.