Опрацювання проектів “Громадського бюджету” перейшло на другий етап

Нещодавно відбулося засідання робочої групи з питань впровадження “Громадського бюджету”.  Про це повідомляється на сторінці “Громадського бюджету м. Ірпінь” у соцмережі.

Більшість проектів отримали попередню позитивну оцінку і з понеділка передаються для ґрунтовного аналізу відповідним структурним підрозділами Ірпінської міськради. “Робоча група має надію, що аналіз проектів відбудеться в визначні терміни і всі подані проекти отримають позитивний відгук від служб виконавчого комітету. Не пізніше, чим 25 жовтня робоча група остаточно затвердить списки проектів, які приймуть участь у голосуванні”, – йдеться в повідомленні.

Lunapen-2

На засідання робочої групи були запрошені автори, проекти яких потребували уточнень або мали питання щодо відповідності їх пунктам програми “Громадського бюджету міста Ірпінь на 2016-2020 роки”. Проте деякі проекти отримали негативну оцінку і не були допущені до подальшої участі у програмі Громадського бюджету.

Причинами цього стали декілька підстав, зокрема:

1) невідповідність проекту територіальному принципу, адже в цьому році програмою передбачається прийом проектів, пропозиції яких стосуються виключно меж міста Ірпінь. Тому пропозиції , які стосувалися реалізації за межами міста Ірпінь, були відхилені.

2) подані проекти розташовані на землях ОСББ. Такі проекти (їх було чотири) визвали найбільш емоційне обговорення і незадоволення від авторів і керівників ОСББ. З одного боку люди, що об’єдналися в ОСББ, це – частина громади, а з іншого боку програма передбачає розташування об’єктів виключно на землях і об’єктах комунальної власності. “Це не наша забаганка і вигадка, це загальна практика. Таким проектам було відмовлено, але вважаємо, що потрібно їх розглядати в рамках можливо інших програм і ініціатив”, зазначається у повідомленні.

3) проекти вимагали створення додаткових штатних одиниць і їх утримання за рахунок місцевого бюджету. Декілька проектів мали цікаві ідеї, але вони були оформлені таким чином, що в разі їх реалізації треба було створювати додаткові штатні одиниці або незрозуміло, за рахунок яких коштів функціонували самі проекти (інтернет радіо, церковний хор, центр громадських ініціатив, тощо).
Також були відхилені проекти: які мали фрагментарний характер, є інтелектуальним продуктом автора проекту, не можуть бути реалізовані протягом одного бюджетного року.

Слід зазначити, що за результатами розгляду проектів найближчим часом на сторінці Ірпіньради буде опубліковано перелік проектів, які не допущені до голосування з формулювання підстав негативної оцінки.

Як ми повідомляли раніше, 25 вересня цього року закінчилось подання проектів на участь в “Громадському бюджеті м. Ірпінь”. Загальна кількість поданих ірпінцями проектів – 92, що свідчить про велику активність і інтерес громадян до життєдіяльності свого міста.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.