Окупантів судитимуть за мародерство в Ірпені

Слідчі скерували до суду справу проти групи окупантів-мародерів, які під час бойових дій обкрадали квартири цивільних в Ірпені. Про це інформують у Національній поліції України.

За даними слідства, ця група окупантів зайшла на територію України ще до початку повномасштабного вторгнення. Вони діяли як розвідники та диверсанти.

«Під час тимчасової окупації Бучанського району вони вели активні бойові дії та обкрадали помешкання громадян. Мародери привласнювали цінні речі: побутову і комп’ютерну техніку, а також гроші та ювелірні вироби», — розповідають у Нацполіції.

Як встановило слідство, ці мародери — українці, які у 2014 році доєдналися до незаконних збройних формувань. Вони уродженці Херсонської та Донецької областей, неодноразово судимі за вчинення майнових злочинів. До повномасштабного вторгнення вчиняли злочини й на тимчасово окупованих територіях Донецької області та в Криму.

Усіх учасників групи звинувачують у порушенні законів та звичаїв війни.

Нагадаємо, раніше до суду скерували справу військовослужбовця росії, який тероризував місцевих мешканців в Ірпені та застрелив цивільного чоловіка,

Bookmark the permalink.

Comments are closed.