Одні моляться за чесні вибори – інші готують фальсифікації?

Вчора представники релігійних об’єднань та церков зібралися на Молитовне віче – спільну молитву про Україну й український народ, достойну владу та чесні вибори в Ірпені.

Поки громада молиться про місцеві вибори, у Територіальній виборчій комісії ділять місця у дільничних виборчих комісіях. Як правило, за принципом: «Це – мені! І це – мені! І це – знову мені!»

Варто зазначити, що сьогодні ДВК сформовані з представників партії «Блок Петра Порошенка «Солідарність» та сателітів, які вирішили йти одним фронтом. Саме вони сформували більшість й диктують свої правила гри іншим членам комісій.

«Керівний склад більшості ДВК – голова, заступник та секретар – це представники «БПП «Солідарність», які фактично не працюють й, навіть, не підозрюють про те, що вони задіяні у роботі комісій. Нема кому видавати списки виборців, матеріальні цінності, бюлетені. Документи, які підтверджують протилежне відсутні. Це є прямою підставою для припинення повноважень таких членів комісій, – зазначає Віталій Чернілевський, голова громадської організації «Адвокат» – правозахисна група. – Щоб змінити ситуацію, ТВК має внести зміни до складу ДВК. Наразі, йде саботаж прийняття цих рішення окремим членами ТВК, бо вони їм не вигідні».

«Дії окремих членів ТВК координуються з одного центру. Очевидним є те, що їм надають вказівки як голосувати – «за» чи «проти» – за телефонним дзвінком. Представники провладної партії, а саме «БПП «Солідарність», планують в останній день, у п’ятницю, ввести своїх людей до складу ДВК, щоб організувати виборчий процес у правильному для них руслі», – додає Віталій Чернілевський.

 

 

 

Bookmark the permalink.

Comments are closed.