Обдаровані діти Приірпіння навчатимуться у спеціалізованому ліцеї

Рік освіти в Ірпені набирає обертів. Уже до початку наступного навчального року у місті відкриють ще один навчальний заклад. Мова іде про науково-творчий ліцей “Лідер”.

“Ліцей буде для учнів старших класів. Ми плануємо з цього року зробити ірпінську освіту світовою. Тому ми хочемо в цьому році запросити іноземних викладачів мови, які датуть новий рівень освіти в ірпінському регіоні”, – наголосив Володимир Карплюк.

За словами заступника Ірпінського міського голови Наталії Семко, цей заклад буде комунальний. “Туди відбиратимуться найбільш обдаровані діти посинаючи з 8 класу з усіх шкіл Приірпіння Будуть класи фізики, хімії, математики, інформатики”, – розповіла Семко.

Попередньо ліцей розраховують на 180 дітей. У класах навчатимуться не більше 20 учнів. Особливу увагу придІлять зовнішньому вигляду та інтер’єру закладу. Він має бути яскравим і цікавим для юних талантів. Облаштування класів теж буде не традиційним.

Новий ліцей займе приміщення теперішньої амбулаторії, що на вулиці Заріфи Алієвої 63. На разі усіх пацієнтів  тимчасово переводять до інших амбулаторій та поліклінік. У майбутньому окрема амбулаторія запрацює на базі нового медичного центру. Його теж обіцяють відкрити вже до кінця цього року. 

Детальніше – в сюжеті Ірпінь ТБ:

Bookmark the permalink.

Comments are closed.