Незаконний забудовник Дмитро Кирильчук підставляє мешканців своїх житлових будинків

Незаконний забудовник в Ірпені Дмитро Кирильчук заради своїх бізнес-інтересів організовує пікет Ірпінської міської ради. Планують таким чином зірвати святкування Дня міста. Про це стало відомо з телефонної переписки Кирильчука в додатку Viber.

“8 число – разогрев. 15 число основной сбор. Перед Джамалой разогрев. Подумайте, кто может активно поучаствовать. – Планує Дмитро Кирильчук  і дописує, – зайдем движухой – будет хорошо”.

aUiik-ZfFOM

Rq7zq4L2ZwU

saLR1WxBYMk

Також у переписці згадується, що перед мітингами буде здійснено тиск на мера Ірпеня і його заступників. Очевидно, йдеться про шантаж: або йдіть на поступки, або святкування Дня міста буде зірвано.

З переписки зрозуміло, що пікетом міської ради недобросовісний забудовник намагається вирішити власні бізнес-проблеми. Як відомо, Кирильчук – власник житлових комплексів в Ірпені: по вулиці Університетська 1Г та (ЖК «Янтарний») та по вулиці Суворова, 1Ю.

Його компанія відома у місті тим, що не виконує свої зобов’язання перед інвесторами та власниками квартир. На сайті Ірпінської міської ради є перелік незаконних будівництв у місті з чіткими поясненнями, які порушення зафіксовано.

Одинадцятий у цьому списку – Дмитро Кирильчук. По-перше, на своїх об’єктах він порушив містобудівні умови. По-друге, договори пайової участі укладені, але не виконані. По-третє, технічні умови для підключення до води та каналізації – виконані не в повному обсязі. Крім цього, забудовник не виконав технічні умови ПАТ “Київобленерго” та ПАТ “Київоблгаз”, тому до житлових комплексів Кирильчука досі не підключені газ та електроенергія. Замість того, щоб виконати технічні умови і надати інвесторам повні комунальні послуги, недобросовісний забудовник намагається перекласти відповідальність на міську раду і цим самим обдурити власників квартир та інвесторів.

Правознавці пояснюють, що відповідно до Закону України про регулювання містобудівної діяльності, виконання технічних умов повністю лежить саме на забудовникові.

На жаль, дуже часто люди, які купують квартири у недобросовісних забудовників, ризикують бути ошуканими. Таких випадків в Україні  – безліч, згадайте тільки “Еліта-центр”, в якій постраждали тисячі людей. Захистити себе можна перед покупкою. Для цього потрібно дуже ретельно обирати забудовника: вивчати документацію, читати відгуки, перевіряти інформацію з офіційних джерел тощо.

Що ж робити власникам та інвестора житлових комплексів “Янтарний” та “Суворова” тепер? Юрист радять невідкладно звертатися зі скаргами та заявами до Національної поліції та прокуратури. Бо те, що робить Кирильчук – це порушення закону, тобто злочин. А на злочинні дії повинні реагувати правоохоронні органи. Наразі це єдиний законний інструмент, щоб змусити забудовника Кирильчука виконати технічні умови і підключити до будинку газ та електроенергію. Всі інші пропозиції (як от зривати святкування Дня міста) – це виключно маніпуляції забудовника, який хоче уникнути відповідальності.

Правозахисники Ірпеня готові допомогти відстояти свої законні права перед недобросовісним забудовником. Громадська організація “Адвокат” правозахисна група” погодилася надати власникам квартир в незаконних новобудовах консультації для подання заяв до правоохоронних органів. ГО “Адвокат” правозахисна група” здійснює прийом за адресою: м. Ірпінь, вул. Шевченка, 2а, ЦНАП, 24 робоче місце.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.