Не стало ірпінського письменника Олександра Есаулова

Стало відомо про смерть українського письменника з Ірпеня Олександра Есаулова — автора понад півтора десятка книг, учасника ліквідації аварії на Чорнобитьській АЕС. Не стало письменника 27 травня на 71-му році його життя.

«Він був доброю, світлою людиною. З щирою посмішкою він часто приходив до міської бібліотеки, був учасником багатьох літературних заходів, відвідував навчальні заклади міста і любив зустрічатись з дітьми. Олександр Юрійович написав багато добрих і цікавих книг, які користувались попитом читачів. Світла і вічна пам’ять світлій людині!», — написала на своїй сторінці у фейсбуці директорка Ірпінської центральної бібліотеки Олена Циганенко.

У 1986 році, коли сталася Чорнобильська катастрофа, Олександр Есаулов був заступником керівника Прип’ятського міськвиконкому. Займався евакуацією жителів міста. Події тих днів пізніше письменник описав на сторінках своїх літературних творів — романах «Хазяїн Зони», «Гіркі води», «Город, которого нет».

У 2009 році Олександр Есаулов став лауреатом «Коронації слова» з романом «Переможців не судять». А у 2021 — став лауреатом відзнаки «Золоті письменники України» і здобув одразу дві премії Міжнародного літературного конкурсу «Гранд Коронація». Йому було присуджено нагороди за повнометражні кіносценарії для дітей та молоді: другу премію – за твір «Чорні археологи» й третю – за сценарій «Зоряна електричка».

Прощання з Олександром Есауловим відбудеться 31 травня на ірпінському кладовищі.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.