Народні депутати призначили дату інавгурації новообраного президента на 20 травня

Народні депутати підтримали постанову №10272 про призначення інавгурації новобраного президента на 20 травня 315-ма голосами за.

Перед голосуванням керівник фракції “Народний фронт” Максим Бурбак заявив, що фракція “Народний фронт” не голосуватиме за проект постанови про проведення інавгурації новообраного президента Володимира Зеленського на 19 травня оскільки у цей день усі вшановують пам’ять жертв політичних репресій.

“Народний фронт” вкотре заявляє, що рішення про інавгурацію 19 травня є хибним. Нам складно збагнути, чим обумовлене бажання провести урочисту подію у День пам’яті про жертв політичних репресій.  Ми згадуємо у цей день про всіх українців, які загинули від рук окупаційного більшовицького московського режиму. Щороку в цей день усі ми засвідчуємо їм свою шану”, – сказав керівник фракції перед голосуванням.

“Народний фронт” не буде голосувати за інавгурацію новообраного президента 19 травня. Ми за те, щоб Володимир Зеленський якнайшвидше приступив до виконання своїх обов’язків, але проти того, щоб його інавгурація розпочиналася у день національного трауру”, – додав Максим Бурбак.

Керівник фракції також наголосив, що після інавгурації президент, парламент та уряд повинні спільно працювати і продовжувати курс реформування країни.

Прес-служба ПП “Народний фронт”

Bookmark the permalink.

Comments are closed.