Нарешті: синоптики розповіли, коли в Україну прийде справжня зима

Зима повною мірою проявить себе у лютому, як кажуть вчені-кліматологи, так і народні синоптики. 

“До 20 січня в Україні буде переважати погода без опадів. Її визначає поле підвищеного тиску.  Ночами і вранці очікуються тумани. Ночами буде підмерзати – температура вночі від 0 до 5 градусів морозу, в Карпатах і Прикарпатті – до мінус 6-11 градусів. Вдень близько нуля або слабкий плюс. Це все одно тепла для зими погода, хоч і з нічними морозами. Можливо, до 24 січня щось зміниться”,- повідомила заступник начальника відділу метеопрогнозів Українського гідрометцентру Наталія Голеня.

“Атмосферний фронт може принести з собою опади – мокрий сніг і дощ. Але думаю, що температура все одно буде триматися близько нуля”, – додала синоптик.

За словами народного синоптика Володимира Деркача, зима-2020 буде мінливою: різкі перепади погоди, швидкі переходи від плюсів до мінусів, кілька сплесків морозів, але несуттєвих. Так що доведеться звикати до дощів в цю пору року.

“Перше півріччя 2020 року в міру вологим, друге – дуже посушливим. У другій декаді січня вночі невеликі морози і практично постійні плюси вдень. Зрідка опади, навіть дощі. Початок третьої десятиденки буде холодним. Після цього на день-два потеплішає і до кінця місяця буде достатньо комфортно, сильних морозів не передбачається. Опади несуттєві”, – розповів синоптик.

Щодо лютого, то на початку першої декади лютого збережуться невеликі морози, а далі прийде відлига, хоча і на короткий час, – говорить народний синоптик. – Уже до кінця першої десятиденки температури знизяться. У другій декаді очікується нетипова для лютого погода – буде панувати швидка весна. І тільки до кінця місяця зима нагадає про себе.

Джерело: https://narodna-pravda.ua/.

Більше актуальних новин Ірпеня та Приірпіння шукайте у нас у соцмережі Facebook,  та Telegram!

Bookmark the permalink.

Comments are closed.