Наближається найдовше місячне затемнення у ХХІ столітті. Що слід знати?

Протягом 2018 року жителі Землі змогли побачити досить велику кількість затемнень. В ніч з 27 на 28 липня в східній півкулі знову можна буде спостерігати найдовше в 21 столітті місячне затемнення. Його тривалість – близько 103 хвилин.

Що таке місячне затемнення?

Місячне затемнення відбувається тоді, коли Земля опиняється між Місяцем і Сонцем, і наш супутник потрапляє у тінь Землі, тобто, по суті, ці небесні тіла вибудовуються у ряд. Загалом таке астрономічне явище – від першої до останньої фази – триватиме 3 години 55 хвилин. Саме стільки знадобиться Місяцеві, аби повністю пройти через тінь Землі.

Коли і де можна буде побачити затемнення?

Повністю затемнення можна буде побачити майже в усіх частинах Європи, Африки, Близького Сходу, Центральної Азії й Австралії. Тобто майже всюди, крім Північної і Центральної Америки. У східній частині Південної Америки його буде видно лише частково. Найкраще затемнення спостерігатиметься із східної частини Африки, на Близькому Сході і в Центральній Азії. Для спостереження не потрібен буде телескоп, та бінокль, безумовно, стане в нагоді.Фаза повного місячного затемнення настане о 20:21 за Гринвічем (23:21 за Києвом).

Як пережити місячне затемнення?

Зазначимо, що дні, коли трапляються сонячні і місячні затемнення, можуть несприятливо позначиться на загальному самопочутті. Сила затемнення почне відчуватися за три доби – з 24 липня і втратить силу 30 липня. У цей час не виключені конфлікти і нервові зриви через активність войовничого Марса. Особливо відчуватимуть це жінки. Тому бажано перенести зустрічі, бути обережними у громадських місцях і не бути надмірно активним у соцмережах. Рекомендуємо зайнятися медитацією і вживати здорову їжу.

 

Bookmark the permalink.

Comments are closed.