На українсько-італійській конференції в Римі показали Ірпінь та візит Джорджи Мелоні на Київщину

У Римі відбулася українсько-італійська конференція, на якій обговорили питання відбудови України. Під час заходу учасникам показали масштаби руйнування українських міст, зокрема й Ірпеня, а також — відео візиту прем’єр-міністерки Італії Джорджі Мелоні до міста-героя. Про це інформує Ірпінська міська рада.

Під час свого виступу Джорджа Мелоні закликала італійський бізнес не боятись інвестувати в Україну і фінансувати її відновлення. До учасників звернувся і Президент України Володимир Зеленський.

У конференції взяли участь представники українського та італійського парламентів, різних фінансових установ та італійського бізнесу. Були там і представниці Ірпеня, проєктні менеджерки «Irpin Reconstruction Summit» Дарина Катькало та Олена Ямпольська.

«Продовжуємо посилювати партнерство між Ірпенем та Італією. Досягнуто попередніх домовленостей з новими потенційними партнерами в Італії, а саме з компанією “Еlementis K8” щодо очищення води в системах водопостачання та залучення одного з італійських міст до побратимства з метою відновлення Ірпеня та побудови довготривалої співпраці», — поділилася деталями радниця Ірпінського міського голови Дарина Катькало.

Також під час заходу було підписано меморандум про співпрацю і братерство між Київщиною та італійським регіоном Таскана.

Нагадаємо, раніше Ірпінський міський голова Олександр Маркушин разом із головою Інвестиційної ради Ірпеня Володимиром Карплюком та керуючим справами виконкому Ірпінської міськради Дмитром Негрешею взяли участь у міжнародному дипломатичному форумі Meridian Diplomacy Forum 2023. Захід відбувся у Вашингтоні.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.