В Україні на три тижні запроваджують карантин

Кабінет Міністрів України із 12 березня вводить тритижневий карантин в Україні у зв’язку з поширенням коронавірусної інфекції. Про це йдеться в повідомленні на Урядовому порталі.

Зокрема, передбачено:

– карантин у навчальних закладах на три тижні;
– обмеження на проведення масових заходів, у яких запланована участь 200 і більше осіб (не стосується заходів державної необхідності);
– виділення 100 мільйонів гривень на першочергову закупівлю засобів індивідуального захисту для поточних потреб міністерств, відомств і служб;
– проведення спортивних заходів без глядачів можливе з дозволу міжнародних організацій;
– до 1 червня заборонити експорт товарів протиепідеміологічного призначення.

Раніше стало відомо про те, що з 12 березня протиепідемічні заходи та обмеження запроваджують у Києві.

«Тимчасово обмежуємо освітній процес та забезпечуємо дистанційне навчання в закладах загальної та вищої освіти. У мистецьких, спортивних школах. У дитячих садочках міста. Обмежуємо проведення масових заходів у столиці. Це стосується концертів, конференцій, інших заходів. Кінотеатри скасують сеанси. Закритими будуть і розважальні центри та розважальні зони в шопінг-молах. У торгових центрах – посилений контроль, там чергуватимуть санітарні лікарі. Попередньо обмеження діятимуть до кінця березня», – заявив мер Києва Віталій Кличко.

Громадський транспорт у столиці поки що працюватиме у звичному режимі. Увесь його рухомий склад двічі на добу обробляють дезінфікуючими засобами, запевняють у Київській міськдержадміністрації.

Джерело: https://itvua.tv/.

Більше актуальних новин Ірпеня та Приірпіння шукайте у нас у соцмережі Facebook  та Telegram!

Bookmark the permalink.

Comments are closed.