На Київщині сьогодні від коронавірусу щеплення отримали 23 медики

IMG-20210224-WA0059

Упродовж першого дня вакцинальної кампанії на Київщині щеплення проти коронавірусу отримали 23 медики – працівники однієї мобільної бригади з імунізації, а також Броварської клінічної лікарні. Про це розповіла пресслужба облдержадміністрації, повідомляє Інформаційне агентство ITV.

«Усі пацієнти почуваються добре. За кілька днів у них може розвинутися реакція на вакцину – піднятися температура чи з’явитися слабкість. Але ці ознаки є нормальними та швидко минають», – запевнила лікарка мобільної бригади Олена Вертен.

Учора Київщина отримала 16600 вакцин «CoviShield» – це індійський аналог «Oxford/AstraZeneca». За інформацією Всесвітньої організації охорони здоров’я, ефективність цієї вакцини становить лише 63,09%.

За словами профільної заступниці голови облдержадміністрації Тетяни Щербак, для проведення першого етапу вакцинації в області задіяно 23 мобільні бригади з імунізації. Вони проведуть щеплення медичним працівникам із 27 госпітальних баз.

Загалом на першому етапі на Київщині планують провакцинувати 3657 медиків, які працюють у закладах, де лікуються хворі на COVID-19, а також 1728 працівників і мешканців інтернатів та інших спеціалізованих закладів із догляду за літніми людьми.

Більше актуальних новин Ірпеня та Приірпіння шукайте у нас у соцмережі Facebook та Telegram!

Bookmark the permalink.

Comments are closed.