На Андріївських вечорницях в Ірпені побувала Олена Завальська

Сьогодні у Центральному будинку культури  відбувся фестиваль “Андріївські вечорниці в Ірпені”.
У дійстві прийняли участь колективи з Києво-Святошинського, Вишгородського, Бородянського району, міста Ірпеня, селищ Ворзель та Гостомель. І хоча в цьому році заявки на участь у заході подали 17 колективів Київщини, через епідемію грипу участь взяли лише 13 з них.
На фестивалі були присутні почесні гості: директор Київського обласного будинку народної творчості, режисер та відома співачка Олена Завальська та начальник відділу культури, національностей та релігій Ірпінської міськради, культурознавець та модератор Євгенія Антонюк.
Оцінювали виступи професійне жюрі у складі етнографа, фольклориста, голови громадської організації “Союз українок” Галини Ольховської, начальника відділу народного мистецтва та фольклору музею народної архітекрури та побуту під відкритим небом “Пирогово” Інни Кукліної та заслуженої артистки України, кавалера ордена княгині Ольги, солістки Національної філармонії та Заслуженого ансамблю Збройних Сил України Ярослави Руденко.
Колективи досить цікаво виступали, проте варто відмітити, що гран-прі фестивалю залишилось в Ірпені. Його за рішення жюрі отримали одразу чотири аматоські колективи, які представили один на чотири колективи театралізований блок пісень новорічно-різдвяного циклу, а також іншої тематики, гармонійно об’єднанні атмосферою українських вечорниць.
15622490_1242974945768820_3352755960674567632_n
15672626_1243003629099285_3564883390615397909_n
 Дипломантами стали: хор “Криниця” смт Гостомель, хор “Новопетрівчани” селища Нові Петрівці. Володарі гран-прі: народний хор ветеранів війни та праці “Пам’ять” місто Ірпінь, народний жіночий ансамбль “Ірпінчанка” місто Ірпінь, народний ансамбль козацької пісні “Хортиця” місто Ірпінь, ансамбль народної пісні “Перевесло” смт. Ворзель.

Всі учасники отримали грамоти за участь та невеликі заохочувальні подарунки, а переможці грошові премії.
Варто зазначити, що фестиваль “Андріївські вечорниці в Ірпені” проводиться четвертий раз. В ньому приймають участь аматорські фольклорні колективи та ансамблі. Умови участі для всіх однакові: потрібно виконувати пісні зимового циклу, під час яких бажано відтворити атмосферу вечорниць та пов’язаних з ними обрядів.
Bookmark the permalink.

Comments are closed.