Мунварта Ірпеня навчає учасників гри «Джура» евакуйовувати поранених (фото)

Інспектори Муніципальної варти Ірпеня навчають учасників військово-патріотичної гри «Джура» евакуйовувати поранених із зони обстрілу. Навчання триватиме протягом тижня.

«Питання швидкої та оперативної евакуації поранених вкрай важливе, якщо її провести ефективно – можна зберегти життя та здоров’я великої кількості людей. Переміщення пораненого в безпечну зону є важливою складовою в системі заходів з надання домедичної допомоги на полі бою», — розповіли в Мунварті.

У межах занять учасники «Джури» разом із мунвартівцями відпрацюють дії у команді, розподілення обов’язків, швидкість прийняття рішень в умовах стресу, етапи допомоги, застосування голосового контакту, тактику надання допомоги «під вогнем», техніку переміщення поранених, вогневе прикриття зони надання допомоги та евакуації. А також застосують у польових умовах отримані на минулих заняттях знання з тактичної медицини за алгоритмом MARCH.

«Хоча тренінг адаптований до специфіки бойових дій, відповідних умов і уражень, отримані навички будуть корисні молоді й в цивільному житті, адже з початку повномасштабного вторгнення кількість загроз для життя цивільного населення значно виросла. Небезпечні ситуації можуть статись в будь-який час, тому потрібно знати, як і де надати домедичну допомогу собі або іншим пораненим, якими часто бувають близькі люди», — додали в Мунварті.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.