Міжнародне авторалі в Бучі!

Вперше в історії України буде проведено марафон на електромобілях. Урочистий старт пройде в Києві 3 червня 2015, після чого учасники марафону відвідають Бучу, Рівне та Львів. Загальна дистанція маршруту складе 2800 км. На своєму шляху електромобілі, крім Бучі, побувають у 17 містах і 10 країнах Європи. Церемонію нагородження проведе 10 червня Його Світлість Принц Монако Альбер II біля свого палацу в Монте-Карло.

Розпочнеться марафон 3 червня 2015 у Києві на Софійській площі.

17: 00-20: 00 – публічні заходи.

20:00 – урочистий старт Electric Marathon 2015, машини відправляться на перший етап Київ – Буча (27 км), де зупиняться на ніч для зарядки.

О 21:00 у Бучі запланована церемонія нагородження.

4 червня 2015 о 8:00 старт другого етапу Буча – Рівне (317 км).

Електромобільне ралі проводиться під патронатом Принца Альбера II і мерів приймаючих міст вже четвертий рік поспіль. Цей незвичайний марафон має унікальний формат – переможця визначає не швидкість, а точність часу прибуття до фінішу, адже учасники будуть рухатися по звичайних дорогах Європи і повинні дотримуватися правил дорожнього руху.

Основною метою цього заходу є привернення уваги жителів планети до проблем захисту навколишнього середовища і зниження викидів вихлопних газів шляхом переходу на екологічно чистий вид транспорту.

Участь у ралі може взяти кожен бажаючий. Головна умова – наявність електричного транспортного засобу. Володарі гібридних автомобілів також не залишаться без уваги, для них буде організовано спеціальний конкурс.

4 команди з України, 2 команди з Естонії та команда з Чехії вже зареєструвалися для участі на всій дистанції європейського ралі на електромобілях. Крім того, 10 команд висловили своє бажання приєднатися на окремих дистанціях маршрутом електромобільного марафону.

Зареєструватися і дізнатися подробиці можна на сайті: electricmarathon.com

Electric-Marathon_Brno_foto-Schmerkova-0041

start-1

 

Cars1

Bookmark the permalink.

Comments are closed.