Міні-поліклініка приймає пацієнтів

Який же симпатичний ошатний будинок-теремок з дитячим майданчиком відкривається очам на вулиці Ніжинській, 11! Це – нова амбулаторія, фактично міні-поліклініка. І вона вже почала приймати пацієнтів!

Про те, хто тут лікує-господарює, дізнаємося з перших вуст – завідуючого амбулаторією Ахмеда Файєда.

Передусім познайомимося з паном доктором. Він родом з Палестини, проте був мешканцем Каїру (Єгипет). Закінчив Одеський медичний інститут, залишився в Одесі. Одружився на українці, батьки якої з Києва. Народився син. Сім’я мешкає в Ірпені. Ось така історія, завдяки якій ірпінчани отримали високофахового лікаря-педіатра, котрий ось-ось ще отримає диплом сімейного лікаря.

– В Ірпені небагато лікарів, їх бракує, – зазначає Ахмед Файєд. – Але всі хороші, це ті лікарі, які хочуть допомогти на ділі. Був Центр матері й дитини, де обслуговувалися усі діти Ірпеня і частково дорослі. Тепер у кожному районі міста будуть маленькі поліклініки, які розвантажать центральну, і це зручно людям, адже поруч. Допомогу отримуватимуть і діти, і дорослі. Це буде сімейна медицина, тобто ми будемо не лише лікувати, а й вести своїх пацієнтів. Зокрема дитина, яка не хворіє, потребує догляду. Ми будемо слідкувати за її розвитком, фізичним і психологічним.

Люди отримуватимуть не тільки медичну послугу, а також соціально-психологічну підтримку. Скажімо ірпінчани, які потребують лікування серця, насправді ще потребують лікування душі. Є проблеми, скрути, неприємні ситуації – ми допомагатимемо таким людям.

Під моїм началом 2 педіатри і п’ятеро сімейних лікарів плюс медсестри. Весь колектив – 18 осіб. У колективі більшість жінок, окрім мене є ще один чоловік-лікар. Командний дух позитивно впливатиме на якість нашої роботи. Ми повинні бути сім’єю.

Попри фінансові проблеми, поступово отримуємо необхідне обладнання. Наразі забезпечені електрокардіографом. Днями обіцяють привезти апарат УЗД і 3 комп’ютери, за допомогою яких будемо вести усіх пацієнтів, отже, відійдемо від паперових карток і це добре.

Із проблем, що нависають наді мною з самого ранку, це різні установчі документи і ліцензії, які не залежать від нас або місцевої адміністрації. Щоб ми запрацювали на повну, вищі інстанції мають нам надати усі дозволи.

До речі, основа нашого колективу – це лікарі і медсестри, які обслуговували цей район. Тобто це була вже сформована команда. І це правильно, адже лікарі і медсестри вже знають мешканців, їхні проблеми.

На нашу амбулаторію припадає близько 10 тисяч людей, дітей і дорослих. 5 сімейних лікарів обслуговують приблизно 8 тисяч дорослих. А один педіатр – 1600 дітей.

На які послуги можуть розраховувати люди? Передусім на комплексну консультацію лікаря. Тобто пацієнта оглянуть, скажуть, які треба здати аналізи, щоб виявити діагноз. Тобто на рівні обстеження людина зможе отримати всі подробиці щодо подальших дій.  Якщо пацієнт потребуватиме вузького спеціаліста для лікування (скажімо, уролога, кардіолога, офтальмолога й інших), він за нашим направленням отримає його.

Амбулаторія Ахмед Файєд з колегами Ахмед Файєд1

Текст і фото Володимира КОСКІНА та Ірини ГРИЦАК

Bookmark the permalink.

Comments are closed.