Мешканців ірпінського «Залізного містечка» переселять у модульне містечко «Дубки»

photoeditorsdk-export-5-1

У зв’язку з наближенням зими мешканці ірпінського «Залізного містечка» будуть переселені у друге модульне містечко, яке облаштують на території санаторію «Дубки». Про це в ефірі телеканалу «1+1» повідомив перший заступник міського голови Ірпеня Андрій Кравчук.

«У нас у місті є “Залізне містечко”. Це залізничні вагони, облаштовані для тимчасового проживання людей. Там у літній період було доволі комфортно, тому що працювали кондиціонери, але в осінньо-зимовий період воно, на жаль, не може там існувати, тому що труби, які наше комунальне підприємство “Ірпіньводоканал” підвело туди для централізованого водопостачання, знаходяться на поверхні ґрунту, і низьких температур вони не витримають. Тому прийняте спільне рішення з керівництвом Укрзалізниці, що людей, які живуть у “Залізному містечку”, буде переселено у другу чергу модульного містечка “Дубки”, а вагони Укрзалізниця забере», – розповів Кравчук.

Він відзначив, що модульні містечка та корпус санаторію «Дубки», де також живуть містяни, які втратили житло, в холодний період будуть забезпечені теплом.

«Капітальний корпус буде опалюватися газом. Там стоїть котельня, наше комунальне підприємство “Теплоенергопостач” уже її бере на обслуговування, провело всі необхідні ремонтно-пусконалагоджувальні роботи. Вона готова до використання взимку. А в самих модульних будиночках – у кожній кімнаті, в місцях загального користування – встановлені електрорадіатори, які будуть опалювати ці приміщення, плюс установлені ще інверторні кондиціонери, які також можна додатково використовувати для опалення приміщень», – сказав перший заступник мера.

«Щодо електроенергії – ми маємо надію, що її буде достатньо. Зараз на першу чергу модульного містечка використовується 220 кВт, але ми вже працюємо над збільшенням до 500 кВт, тому що плануємо монтувати другу чергу. Лінія протягнена, нові стовпи встановлені», – зазначив Андрій Кравчук.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.