Мешканці Ірпінської громади почали спалювати сміття: є ризик пожеж в екосистемах

У Київській області, зокрема й в Ірпінській громаді, розпочали свою роботу спеціальні моніторингові групи. Вони будуть виявляти порушників, які спалюють сміття, листя чи сухостій.

У створені групи входять працівники ДСНС, представники місцевих органів влади та Національної поліції. Спочатку у визначеній місцевості проводять аеророзвідку і, у разі виявлення місць загорання, координати передають до оперативної служби. Далі на місце горіння одразу виїжджає спецтехніка.

«Серйозних пожеж в екосистемах Ірпінської громади цієї весни ще не фіксували. Але під час моніторингу вже виявляємо поодинокі випадки спалювання сміття в приватному секторі. Зазвичай, спочатку починають палити сухе листя і траву. А після цього, як показує багаторічна практика, починає горіти торф. Тому дуже важливо, щоб люди розуміли наслідки своїх дій», — прокоментував журналістам ITV заступник начальника загону з організації реагування на надзвичайні ситуації 2-ДПРЗ ГУ ДСНС України у Київській області капітан служби цивільного захисту Віталій Фареник.

Працівники ДСНС попереджають, що кожен порушник, який палить траву, сухостої або сміття буде покараний. За таке порушення законом передбачені штрафи від 3060 грн.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.