Мешканець столиці: “Якщо Київ хоче приєднати Коцюбинське, хай спершу наведе лад у селах, що вже приєднав!”

У селах, які раніше приєдналися до Києва, сьогодні практично немає доріг та нормального освітлення. Про це розповів мешканець Жулян в ефірі програми “Інформаційний вечір” на Українському радіо, повідомляє Інформаційне агентство ITV.

Як повідомляється, 7 лютого в ефірі радіопрограми “Інформаційний вечір” обговорювали питання приєднання Коцюбинського до Києва. Гостями в студії були член виконавчого комітету Коцюбинської селищної ради Богдан Слюсаренко та журналістка Ірина Федорів. Під час обговорення у програму зателефонував мешканець столичного мікрорайону Жуляни Анатолій. Чоловік зауважив, що переваг від такого приєднання небагато, оскільки сьогодні Київ не в змозі навести порядок навіть на своїй території.  

“Я живу в Жулянах. Їх приєднали до Києва, здається, років 10-15 тому. Там зараз немає доріг, немає нормального освітлення, у приватному секторі ями по коліна. Тому, якщо Київ хоче приєднати Коцюбинське, то він має, по-перше, зробити лад у своїх селах, які вже приєднав! А по-друге, зробити конкретну пропозицію Коцюбинському: які будуть інвестиції в селище, яка буде ситуація з лісом, як бути з заявами київських депутатів, що вони туди СІЗО збираються перенести, звалище якесь місцеве зробити! Навіщо воно Коцюбинському потрібно?”, – наголосив слухач.

Також пан Анатолій розповів, що раніше проживав саме у Коцюбинському і досі має там будинок, тому може порівняти ситуацію в селищі зараз і кілька років тому.    

“Якщо я не помиляюся, то Ірина Федорів представляє команду колишньої селищної голови Ольги Матюшиної. Це найгірша влада, яка тільки була у селищі. Під час керівництва Ольги Матюшиної у Коцюбинському було знищено все. Не ремонтувалися дороги, не працювали реєстри, не працювало взагалі нічого. Коли прийшли ці хлопці, які зараз управляють, то почали працювати – почали робити дороги, робити освітлення, парки!”, – зазначив Анатолій. 

Нагадаємо, 30 січня Київський міський голова Віталій Кличко офіційно звернувся до міністра розвитку громад та територій України Дениса Шмигаля та до голови Комітету Верховної Ради України з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування Андрія Клочка щодо доцільності приєднання Коцюбинського до Києва. Це збурило значну частину громади Коцюбинського, яка виступає проти поглинання селища столицею. 

Поряд з тим, представники місцевої влади Коцюбинського неодноразово заявляли, що приєднання селища до Києва силоміць є незаконним та антиконституційним, Коцюбинська селищна рада такі дії не погоджувала, а більшість мешканців селища виступають за самостійне Коцюбинське.

Інформаційний вечір Тема: Коцюбинське – це Київ чи окрема громада? Чи варто приєднуватися до Києва. У чому доцільність. Думки: "за" і "проти".Гості студії: Богдан Слюсаренко член виконавчого комітету Коцюбинської селищної ради,голова ГО «Громадська рада Коцюбинського»Ірина Федорів – активістка Коцюбинського, журналістка руху «Чесно» телефоном Юрій Ганущак експерт з децентралізації

Geplaatst door Українське радіо Київ op Vrijdag 7 februari 2020

Більше актуальних новин Ірпеня та Приірпіння шукайте у нас у соцмережі Facebook  та Telegram!

Bookmark the permalink.

Comments are closed.