Маркушин пояснив, чому в Ірпені не продовжать опалювальний сезон

Перший заступник ірпінського міського голови Олександр Маркушин пояснив, чому КП “Теплоенергопостач” вимушене завершити опалювальний сезон.

“В останні дні на мою гарячу телефонну лінію надходить багато дзвінків з проханням продовжити в місті опалювальний сезон ще хоча б на 2 тижні. Як повідомлялося раніше, він завершується завтра, 1 квітня, о 8.00 ранку. Ми добре розуміємо хвилювання людей, але КП “Теплоенергопостач” вимушене вимкнути опалення в будинках, які перебувають на його обслуговуванні”, – зазначив Маркушин.

За його словами, для продовження опалювального сезону необхідно придбати газ. “Його не можна придбати запасом на тиждень чи два. Можна придбати тільки місячні ліміти вартістю 3 млн грн. На жаль, “КП “Теплоенергопостач” не може цього зробити. Бо через величезну заборгованість споживачів, яка сягає понад 30 млн грн, підприємство опинилося в скрутній ситуації: не вистачає коштів на зарплату працівникам, на оплату енергоносіїв, і, зрозуміло, на придбання газу. Тому адміністрацією підприємства було запропоновано завершити опалювальний сезон”, – додав Олександр Маркушин.

У більшості соціальних установ (зокрема, дитяча лікарня, поліклініки дитяча і доросла, стаціонар в Бучі, протиепідемічна амбулаторія) буде тепло, як і раніше. Вони опалюються пелетами. 

“Мешканців же житлових будинків прошу поставитися з розумінням до ситуації, що склалася. Перепрошую за тимчасовий дискомфорт у домівках.  Вірю у мудрість нашої громади. Бажаю всім здоров’я”, – наголосив Маркушин.

Більше актуальних новин Ірпеня та Приірпіння шукайте у нас у соцмережі Facebook та Telegram!

Bookmark the permalink.

Comments are closed.