Максим Плешко: «Відстоюйте свою правоту з відкритими обличчями»

максим_nОстаннім часом на сторінках Фейсбук почастішали нападки з фейкових акаунтів на Координаційну раду ірпінських волонтерів і на Громадському раду учасників АТО. Подібні нападки підривають весь волонтерський рух у регіоні. Можливо, фейкові правокатори, працюють на російське ФСБ, і їхня мета – дискредитувати діяльність АТОшників і підірвати спокій громади?

Ситуацію, що склалася ми пропросили прокоментувати Максима Плешка, депутата міської ради Ірпеня. 

Максиме Валерійовичу, Ви займалися координаційною роботою з учасниками АТО, що можете сказати з приводу звинувачень на адресу волонтерів та учасників АТО? Це може бути результатом російської розвідки, чи можливо, це внутрішні розбірки?

– Чи робота це розвідки – складно сказати, цим повинні займатися відповідні органи. І я б порадив Громадській раді звернутися до Служби безпеки України, щоб вони провели аналіз і дали цьому професійну оцінку. Я не виключаю, що ця соціальна мережа стала знаряддям для дистабілізаціі внутрішного спокою країни, пов’язаного з питанням АТО.

Може, це наслідок внутрішнього розколу?

– Я не знаю цієї ситуації. Не виключаю, що комусь дуже не подобаються прогресивні процеси, які відбуваються в Ірпені. Не подобається спокій у громаді, от і починають зсередини розхитувати ситуацію. Можливо, вирішення питань учасників АТО, комусь сильно заважає. Я хочу звернути увагу на цікавий факт в цій ситуації. Жодної претензії від учасників АТО, які увійшли до сформованих списків на отримання житла та землі, немає. Якщо виникають питання, вони приходять і все з’ясовують. Це дуже важливо, це говорить про те, що ми змогли побудувати модель і налагодити необхідну роботу.

Претензії тільки з фейкових акаунтів.

Так само в соцмережах можна прочитати критичні зауваження, що учасники АТО та волонтери “прогнулися” під владу і працюють з владою.

– Координаційна рада ірпінських волонтерів та Громадська рада учасників АТО – дорослі,  сформовані люди, що пройшли війну. Коли ми вийшли на етап реалізації квартирного питання, коли з’явився перший земельний ресурс, який ми можемо виділити учасникам АТО, постало гостро організаційне питання. Хто буде займатися списками? Дуже добре, що почалася активна робота Громадської ради, що вони вибрали критерії черговості, відповідно до Законів України. У першу чергу забезпечуються сім’ї загиблих, далі –  люди, які стали інвалідами, з явними ознаками непрацездатності, працездатні інваліди. Далі за черговістю йдуть мобілізовані. Громадська рада учасників АТО провела грандіозну роботу. Вони проаналізували всі звернення і заяви, які писали учасники АТО. Вони промоніторили, поспілкувалися з кожним, уточнювали інформацію, систематизували її. Зараз в їх роботі більше 500 людей. Дуже добре, що вони виказали ініціативу і провели таку величезну і системну роботу. Зазначу, що ні міська влада, ні міський голова в цю роботу не втручалися. Був тяжкий шлях формування Громадської ради. Було багато недовіри, багато питань, але в ході роботи налагодили відмінну і прозору роботу. Сьогодні хлопці активно займаються громадським життям міста.

На фейсбуці пишуть: “Що ж ви вже ділите землі? Війна не закінчена. Хлопці повернуться, а ресурс вичерпаний?”

– Знаєте, коли я був керуючим справами міськвиконкому, я багато спілкувався з людьми. Чув і бачив непрості життєві ситуації.

Приходили і учасники АТО зі своїми бідами. Я вважаю, що чекати і не вирішувати питання  ветеранів, не можна. Вони віддали борг Батьківщині, вони заслужили, щоб про них подбали. Для більшості вирішення житлового питання – основний поштовх піднятися і встати на ноги, забезпечити свою сім’ю, адже в основному, це молоді люди. Міський голова розуміє, що необхідно подбати і про тих, хто зараз ще на фронті. Будемо знаходити ресурс, щоб ветерани та їхні сім’ї були задоволені.

А тим, хто ховається за картинками кішечок і собачок в соцмережах, при тому масово пише гидоти, хочу порадити, покажіть реальні обличчя. Відстоюйте свою правоту з відкритими обличчями. Повірте, дуже багатьом хочеться зазирнути саме у ваші очі!

 

                     Розмову вела Катерина Цибуліна

Bookmark the permalink.

Comments are closed.