Макрон, Шольц та Драгі відвідали Ірпінь (відео)

Президент Франції Еммануель Макрон, канцлер Німеччини Олаф Шольц та прем’єр-міністр Італії Маріо Драгі під час візиту в Україну відвідали місто Ірпінь.

Лідери країн Європи розповіли про свої враження від побаченого.

«Усі бачили ці кадри спустошеного міста, яке, водночас, героїчне місто – тому що тут українці стримали наступ російської армії на Київ. Потрібно відзначити героїзм і військових, і цивільних українців… І тут можна бачити сліди варварства», – сказав журналістам Президент Франції Еммануель Макрон.

Він підкреслив, що його країна вже надає підтримку в розслідуванні воєнних злочинів РФ. 

«Потрібно, щоб Україна могла чинити опір і здобувати перевагу», – наголосив Макрон.

«Це багато говорить про агресивну війну Росії, яка просто націлена на знищення… Страшно, яких руйнувань завдає ця війна. І ще гірше, коли бачиш, наскільки безглуздим є це насильство. Ми маємо пам’ятати про це все, приймаючи рішення», – сказав глава уряду ФРН Олаф Шольц.

Президент Румунії Клаус Йоганніс закликав притягнути загарбників до відповідальності.

«Немає слів, щоб описати ту неймовірну людську трагедію та жахливі руйнування, які ми побачили сьогодні в Ірпені. Я знову наполегливо закликаю, щоб усі російські злочинці були притягнуті до відповідальності відповідно до міжнародного кримінального правосуддя, яке Румунія повністю підтримує», – написав Йоганніс у твіттері.

Зі свого боку, Прем’єр-міністр Італії Маріо Драгі запевнив, що Україна отримає допомогу для відновлення зруйнованої інфраструктури.

«Тут росіяни знищили будинки та дитячі садки. Все буде відновлено. Вони (ірпінці – ред.) вже розпочали і вже перебувають на дуже просунутій стадії, – відзначив Драгі. – Це місце руйнування, але також і надії. Багато чого з того, що мені тут розповідали, стосувалося майбутнього та реконструкції. Світ – на вашому боці».

Bookmark the permalink.

Comments are closed.