La Monde назвала Ірпінь містом-символом українського опору

Ірпінь – знову на сторінках світової преси. 10 квітня відома французька щоденна газета «La Monde» опублікувала велику статтю про Ірпінь. Журналісти Адрієн Вотьє та Лоуренс Корне приїхали у місто через рік після його звільнення від російських окупантів та поспілкувалися з його мешканцями.

«Ірпінь, що на околиці Києва, розповідає про початок російського вторгнення в Україну та стрімке просування армії путіна. Його колони танків розтягнулися на десятки кілометрів, стрімко мчачи до столиці, яку, як вони думали, візьмуть за кілька тижнів. Але місто також представляє український опір, який застав усіх зненацька», — пише «La Monde».

Французькі журналісти показали своїм співвітчизникам зруйнований романівський міст, через який тривала евакуація населення Приірпіння, кладовище, де знайшли останній спочинок вбиті окупантами ірпінці і захисники міста, познайомили з волонтерами, які допомагали людям та мешканцями Ірпеня, які втратили своє житло внаслідок бойових дій.

Також в «La Monde» зазначили, що в Ірпені пошкоджено близько 70% інфраструктури. А для відновлення міста потрібно близько 1 мільярда доларів.

Нагадаємо, днями у американській газеті Washington Post написали про відновлення Ірпінського ліцею «Мрія» (колишня школа №17). У статті «Війна формує покоління українських школярів та вчителів» відомий в США журналіст Крістіан Керіл розповідає про освіту в Україні та, зокрема, в Ірпені, в умовах війни.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.