Київ отримав вакцину CoronaVac: кого щеплюватимуть

19-4

Київ отримав 17,2 тис. доз вакцини CoronaVac. Про це повідомив перший заступник голови міської держадміністрації Микола Поворозник, інформує прес служба КМДА.

«У столицю надійшло 17,2 тис. доз цієї вакцини. Першочергово нею щеплять олімпійців та паралімпійців, які представлятимуть Україну на Олімпійських іграх 2021 року, столичних освітян, які працюватимуть на ЗНО-2021, та маломобільних осіб», – зазначив Поворозник.

За його словами, у столиці вже розпочали робити щеплення вакциною CoronaVac.

Поворозник нагадав, що наприкінці лютого місто отримало від Міністерства охорони здоров’я 42,6 тис. доз вакциною Covishield. Наразі у Києві щеплено понад 39 тис. осіб.

«У вакцинальній кампанії проти коронавірусу ми займаємо лідируючі позиції. Це стосується і провакцинованих осіб, і тих, хто записався в лист очікування на вакцинацію. На сьогодні у столиці бажають вакцинуватися 139 тис. 278 осіб. Серед вакцинованих більшу частину становлять медики. Наразі їх провакциновано 18 тис. 720 осіб», – повідомив Поворозник.

Також, за його інформацією, щеплення роблять людям похилого віку – кому за 60 років, і таких вакцинували вже більше 13 тис.; киян інших категорій, які першочергово потребують щеплень, – майже 1 тис. 390 осіб.

«Також вакцинували військовослужбовців в ООС – 2 тис. 051 особа. Соціальних працівників вакциновано 1 тис. 123 особи, а працівників підприємств критичної інфраструктури – майже 1,5 тис.», – розповів Поворозник.

Він нагадав, що місто підготувало 15 мобільних бригад із імунізації, які працюють у 120 тимчасових пунктах вакцинації у закладах охорони здоров’я та інтернатах. Крім того, працюють 85 додаткових стаціонарних пунктів щеплення для вакцинування неорганізованих груп населення.

Більше актуальних новин Ірпеня та Приірпіння шукайте у нас у соцмережі Facebook та Telegram!

Bookmark the permalink.

Comments are closed.