КП «Управління благоустрою міста» презентувало проєкт озеленення Ірпеня на столичному форумі (відео)

Ірпінь — як приклад солідарної економіки. Про це говорили у Києві на форумі «Виклики сьогодення та пріоритети майбутнього очима змінотворців». Мова йшла про солідарну акцію «Ірпінь та калина – все буде Україна». Її провели навесні цього року. Тоді за один день на ірпінській набережній висадили 170 кущів калини.

Валерія Бондаренко, експертка з питань солідарної економіки проєкту USAID «Економічна підтримка України»:

«Важливо проводити події, акції, які могли б одразу вирішити певні проблеми, що існують на території, зміцнити нас духовно, надати якісь позитивні емоції і допомогти армії, бізнесу та надати поштовх ініціативам. Акція «Ірпінь та калина – все буде Україна». Ірпінь потребував озеленення. Маємо ми гроші на озеленення з бюджету? Не маємо і не можемо брати, тому що зараз інші пріоритети. Ворог наступає. Тому зробили таку акцію».

На форумі Ірпінську громаду представили начальниця комунального підприємства «Управління благоустрою міста» Катерина Пасюк та її заступниця Вікторія Ковтун. Вони презентували продовження проєкту з озеленення Ірпеня.

Катерина Пасюк, начальниця КП «Управління благоустрою міста»:

«Наш проєкт з цифровізації покликаний зберегти зелені насадження, показати, скільки їх у нас і, звичайно, поновити їх. Задача моєї команди — Управління благоустрою — якнайшвидше відновити зелені зони, якнайшвидше зробити щось таке корисне, що коли наші хлопці повернуться з фронту, вони скажуть: «супер, вони не сиділи, склавши руки, вони робили гарні справи».

За підрахунками Управління благоустрою, під час бойових дій на території міста-героя Ірпеня було пошкоджено понад дві тисячі дерев. Відновити ці зелені насадження планують за допомоги благодійних організацій, меценатів та небайдужих містян.

Вікторія Ковтун, заступниця начальниці КП «Управління благоустрою міста»:

«На сайті Фонду відновлення Ірпеня розміщено QR-код рахунку, за допомогою якого мешканці, меценати, благодійники можуть долучитися та підтримати озеленення міста».

Окрім озеленення Ірпеня, Управління благоустрою перейнялося й озелененням інших громад. У подарунок учасники форуму отримали пророщені жолуді. Тепер ірпінські дуби-велетні, які не пропустили росіян у Київ, ростимуть у різних куточках України.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.